Svensk Åkeritidnings Nyhetsarkiv

Har du haft fullt upp på jobbet i veckan? Varit på. tjänsteresa? Stressad över att inte ha hunnit med nyhetsflödet på Svensk Åkeritidning? Lugn - här i nyhetsarkivet får du som läsare en god överblick över de nyheter som har publicerats på sajten.

2019-01-17
Östergötland får kluster för hållbara transporter

Nu startar Etanolarena Östergötland – ett innovationskluster för hållbara godstransporter.

2019-01-17
VW och Ford bildar allians för pickuper och transportbilar

Volkswagen AG och Ford Motor Company meddelar nu att de bildar en gemensam global allians. Syftet är att öka konkurrenskraften och ge förbättrad service till kunder, vilket ska åstadkommas genom att bygga pickuper och transportbilar under gemensamt paraply.

2019-01-17
Volvo-kontrakt till Dachser

Dachser har tecknat ett avtal om att med två specialbyggda megatrailerekipage frakta reservdelar från Volvo Cars i Torslanda utanför Göteborg till Dachser Swedens filial i Göteborg.

2019-01-17
Sveriges Hamnar varslar om lockout

Sveriges Hamnar varslar om lockout som svar på Hamnarbetarförbundets 25 konfliktvarsel.

2019-01-17
DSV lägger bud på Panalpina

Danska DSV-koncernen har lagt ett bud på att förvärva den schweiziska globalt verksamma transport- och logistikkoncernen Panalpina med Christer Gardells Cevian Capital Partners som näst största aktieägare.

2019-01-16
Westan hämtar ny vd från skogsindustrin

Östersundsbaserade och Reaxcer-ägda skogslogistikbolaget Westan, som kör rundvirkestransporter från södra Lappland till Mälardalen, har rekryterat Anders Örtendahl till ny vd. Anders Örtendahl kommer närmast från skogsindustrikoncernen Stora Enso i Falun där han varit inköpschef för avdelningen transporter.

2019-01-15
NTG förvärvar i Japan och Storbritannien

Danska Nordic Transport Group – NTG – som även bedriver verksamhet via bolag i Sverige och en rad andra länder – förvärvar samtliga aktier i det brittiska speditionsbolaget DAP (UK) Ltd, samt speditionsverksamheten i japanska TAK International Ltd. 

2019-01-15
Misab namnändrar till ABT Väst

Den 1 januari i år bytte Miljötransport i Sverige AB – Misab – namn till ABT Väst AB. Misab startades 2015 med ambitionen att erbjuda samma utbud av produkter och tjänster som moderbolaget ABT Bolagen.

2019-01-14
Hamnarbetarförbundet varslar åter om konflikt

Hamnarbetarförbundet varslar på nytt om konflikt trots att Sveriges Hamnar erbjudit kollektivavtal som skulle ge fackförbundet fackliga rättigheter och inflytande över arbetsmiljön i hamnarna.
 

2019-01-14
DHL Express Sverige får ny vd

Den 1 januari i år tillträdde Peter Ervasalo som ny vd för DHL Express i Sverige. Peter har arbetat på DHL sedan 2007 och kommer senast från rollen som vd för DHL Express i Finland.