Svensk Åkeritidnings Nyhetsarkiv

Har du haft fullt upp på jobbet i veckan? Varit på tjänsteresa? Stressad över att inte ha hunnit med nyhetsflödet på Svensk Åkeritidning? Lugn - här i nyhetsarkivet får du som läsare en god överblick över de nyheter som har publicerats på sajten.

2021-01-19
Starkt 2020 för Scania i Sverige

För andra året i rad är Scania marknadsledande på tunga lastbilar genom en marknadsandel på 45,3 procent. Den häftigaste svängningen i försäljningen står bussarna för, med en tredubbling jämfört med året innan.

2021-01-19
Ny transportör för Svenska Retursystem i södra Sverige

Tommy Nordbergh Åkeri AB, som ingår i Tempcon Group, kommer att ansvara för Svenska Retursystems inrikestransporter i södra Sverige med start den 1 maj. Det står klart efter en omfattande upphandling av retursystemets inrikestransporter.

2021-01-15
Nordisk Återvinning satsar elektriskt

Nordisk Återvinning Service AB har beställt fem helt eldrivna lastbilar av Volvo Lastvagnar och nu har den andra lastbilen levererats. Det är en helt eldriven baklastare som kommer att sköta sophämtning i sydvästra Göteborg.

2021-01-15
Göteborg skapar grön zon för utsläppsfria transporter

I Gothenburg Green City Zone skapas ett klimatneutralt transportsystem som sträcker sig från Lindholmen längs med evenemangsstråket vid Korsvägen och hela vägen till Forsåker i Mölndal. Här ska ny teknik testas som gör det möjligt för en del av Göteborg att ha hundra procent utsläppsfria transportsätt till 2030.

2021-01-15
DKLBC byter vd

Johan Lennman har varit vd för stockholmsbaserade DKLBC i 10 år. Snart lämnar han plats för Per Geber som till en början tillträder som vice vd den 18 januari.

2021-01-13
Fossilfritt Sverige tar fram finansieringsstrategi

Fossilfritt Sverige inleder nu arbetet med att ta fram en strategi för finansieringen av omställningen till ett fossilfritt samhälle. Arbetet kommer att ske i samarbete med aktörer från såväl finanssektorn som de branscher där investeringar behöver göras. 

2021-01-13
Regeringen väntar inte på svar från EU om YKB

Regeringen lämnade, efter påverkansarbete från bland annat Sveriges Åkeriföretag, nyligen in en proposition till riksdagen om en förlängning av YKB-bevisen.

2021-01-13
Logistikföretag i framgångsrikt test av LBG-drivna lastbilar

Lågutsläppsbränsle blir allt mer populärt inom den nordiska transportsektorn. Sex svenska logistikföretag som ingår i Maserfrakt genomförde nyligen tester med lastbilar som använder flytande biogas (LBG) som bränsle, och förväntningarna överskreds med råge. 

2021-01-12
Vätedrivna motorer testas i Rotterdams hamn

Vilken roll kommer vätedrivna transport- och arbetsfordon spela i framtiden? Just nu testar nederländska Terberg en ny vätedriven terminaltraktor på en hamnterminal i Rotterdam.

2021-01-12
Årets djurtransportör utsedd av HK Scan

Djuromsorg, punktlighet och stort kundfokus gör att HK Scans inköps- och intransportavdelning utsett Robin Ember och Robin Ember Åkeri AB till Årets Djurtransportör 2020.