Svensk Åkeritidnings Nyhetsarkiv

Har du haft fullt upp på jobbet i veckan? Varit på tjänsteresa? Stressad över att inte ha hunnit med nyhetsflödet på Svensk Åkeritidning? Lugn - här i nyhetsarkivet får du som läsare en god överblick över de nyheter som har publicerats på sajten.

2021-07-07
Tempcon Group förvärvar Erling Andersson Åkeri

Erling Andersson Åkeri AB, även känt som EA Åkeri, är ett logistikföretag med verksamhet i flera städer samt kontor, terminal och verkstad i Skara och med fokus på kyl- och frystransporter. Idag meddelade Tempcon Group att koncernen köper Erling Anderssons Åkeri.

2021-07-07
Volvo, Daimler och Traton i gemensam satsning på laddinfrastruktur

Volvokoncernen, Daimler Truck och Traton Group har undertecknat en avsiktsförklaring om att installera och driva ett högpresterande offentligt laddningsnätverk för batteridrivna tunga fjärrtransportlastbilar och långfärdsbussar i Europa. Det skriver Volvokoncernen i ett pressmeddelande.

2021-07-02
Uppåt för nyregistreringarna

Antalet nya lastbilar som kommer ut på vägarna ökar efter den rejäla dippen under den första delen av coronapandemin. Det står klart när Bil Sweden nu presenterar nya siffror för första halvåret 2021.

2021-07-02
Postnord investerar i fem nya eldrivna distributionslastbilar

Postnord har beslutat att investera i fem eldrivna lastbilar från Volvo Lastvagnar Sverige. Fordonen ska användas i Stockholm och Göteborg beroende på förutsättningar kopplat till infrastruktur, laddmöjligheter och kunduppdrag.

2021-07-02
New York City investerar i elfordon för renhållning

Volvokoncernens dotterbolag Mack Trucks meddelade under mässan Waste Expo 2021 i Las Vegas att New York City Department of Sanitation (DSNY) planerar att köpa sju Mack LR Electric-lastbilar, som ska operera olika stadsdelar.

2021-07-02
NTEX bygger nytt i Göteborg

Transport- och logistikföretaget NTEX ska bygga nya lokaler i Göteborg.
– Med dessa lokaler kan vi erbjuda än bättre hantering av godsflöden till och från Göteborg, både inrikes och utrikes, säger NTEX vd Thomas Ström.

2021-07-02
Mer vätgas i nytt samägt bolag

Vätgasbolaget Hynion och nyatablerade bolaget Greenlogix har tecknat avtal om att bilda ett joint venture i syfte att leverera vätgas till Hynions vätgastankstationer. Satsningen ska skapa ett stadigt flöde av vätgas samtidigt som produktionen resulterar i en kolprodukt som kan användas som material i högteknologiska konstruktioner.

2021-07-01
Nytt ekonomiskt stöd att söka för fossilfria transporter på Gotland

Har ditt företag en idé om hur ni kan bidra till fossilfrihet inom transportsektorn eller till en ökad försörjningstrygghet? Har ni verksamhet på Gotland? Nu finns det möjlighet att söka finansieringsstöd från Energimyndigheten.

2021-07-01
Nya DAF-lastbilarna visualiseras digitalt

DAF Trucks har tagit fram en app och en webbplats för virtuella upplevelser för att göra det möjligt för kunder att visualisera den nya generationens modeller XF, XG och XG+ på datorskärmar och mobila enheter. Den virtuella upplevelse använder så kallad AR-teknik (förstärkt verklighet).

2021-06-24
Wist i ny storaffär med Skellefteå Lastbilsstation

Skellefteå Lastbilsstation köper ytterligare 24 nya Volvolastbilar av Wist Last & Buss. Det är transportföretagets andra stora köp under det senaste året och sker i syfte att möta ett ökat kundtryck.