Svensk Åkeritidnings Nyhetsarkiv

Har du haft fullt upp på jobbet i veckan? Varit på tjänsteresa? Stressad över att inte ha hunnit med nyhetsflödet på Svensk Åkeritidning? Lugn - här i nyhetsarkivet får du som läsare en god överblick över de nyheter som har publicerats på sajten.

2021-04-16
Åkare och lantbrukare får bioenergipris

Jan Häckners bioenergipris ska gå till personer som inspirerar och leder vägen till en förnybar framtid med bioenergi i centrum. Förra året delades priset ut med anledning av pandemin, men vid Svebios årsmöte den 14 april delades istället prisen för både 2020 och 2021 ut. Mottagare var Roger Blom på Ernsts Express och Magnus Ahlsten, lantbrukare som producerar biogas i bolaget Brogas.

2021-04-16
Covid-19-logistik i Stockholm prisas

För 19:e året i rad har Postnord delat ut logistikpriset ”Postnord Logistics Award”. Till vinnare utsågs Command Center i ett finalfält som också bestod av Elanders Group, Husqvarna och Jula Logistics.

2021-04-16
Bulkteam antar koncernnamnet Powder-Trans

Det finska bulklogistikföretaget Powder-Trans, som länge drivit verksamhet i Sverige, kommer under året att samla all verksamhet under varumärket Powder-Trans. Det innebär att dotterbolag Bulkteam AB byter namn till Powder-Trans Sweden AB.

2021-04-16
Svensk Åkeritidning i ny kostym

Svensk Åkeritidning omnämns ibland som Sveriges äldsta branschtidning. När nästa nummer kommer ut till prenumeranterna om en vecka är det som en delvis ny tidning.

2021-04-15
Black Friday-nivåer i Postnords flöden efter påsken

På tisdagen efter påskhelgen hanterade Postnord över 960 000 paket och småpaket som delas ut av brevbäraren, vilket är de högsta siffrorna hittills i år.

2021-04-15
Rekordlite bilkörning under 2020 – men lastbilarna rullade på

Under 2020 minskade den totala körsträckan för svenskregistrerade personbilar med 6 procent, jämfört med 2019. För lastbilstrafiken landade siffrorna däremot på nästan exakt samma som 2019. Det visar Trafikanalys officiella statistik över körsträckor med svenskregistrerade fordon.

2021-04-15
Jättepotential i biogas av avföring enligt forskare

Visst går det att producera betydligt mer biogas i Sverige på ett hållbart sätt. Forskare vid Linköpings universitet har räknat ut att Sverige skulle kunna minska växthusgasutsläppen med omkring 1,5 miljoner ton koldioxid om året och produera biogas till en halv miljon bilar – genom att använda bajs.

2021-04-15
Ny COO och vice vd i Bellman Group

Magnus Persson har utsetts till COO och vice vd i anläggningskoncernen Bellman Group. Han har en mångårig erfarenhet av branschen och kliver på den nya tjänsten i en tid då företaget satsar på tillväxt.

2021-04-09
Två nya i Schenkers företagsledning

Schenker AB har tillsatt två nya personer på nyckelposter i företagsledningen.

Båda har lång erfarenhet av branschen i allmänhet och DB Schenker i synnerhet.

2021-04-09
DFDS investerar i nya Volvo FH-lastbilar

Det internationella rederi- och logistikföretaget DFDS uppgraderar sin fordonsflotta med 57 nya Volvo FH-lastbilar. Lastbilarna ska bidra till att optimera DFDS logistikflöden och minska miljöpåverkan för vägtransporterna.