Svensk Åkeritidnings Nyhetsarkiv

Har du haft fullt upp på jobbet i veckan? Varit på. tjänsteresa? Stressad över att inte ha hunnit med nyhetsflödet på Svensk Åkeritidning? Lugn - här i nyhetsarkivet får du som läsare en god överblick över de nyheter som har publicerats på sajten.

2019-03-24
ABT Bolagen utser ny vd

Michael Paddleton är sedan 20 mars tillförordnad vd i ABT Bolagen, med huvudkontor i Rosersberg norr om Stockholm. 

2019-03-24
Arbetstillfällen försvinner när Kappahl samordnar distributionscentral

Klädkedjan Kappahl planerar att reducera sin organisation med 50 tjänster på sin distributionscentral och sitt huvudkontor i Mölndal, samt genom att stänga ett 20-tal butiker. 

2019-03-24
Uber startar fraktbörs i Europa

Uber Freight kommer att etablera verksamhet i Europa med start i Nederländerna i april i år. Ubers logistikplattform kommer att knyta till sig transportköpare, åkerier och lastbilsförare för att förmedla landbaserade godsförsändelser och lediga lastbilar och transportfordon. 

2019-03-22
Sellers efterträder Lindelöw som vd för Malmö Flygfraktterminal

Efter 18 år som vd för Malmö Flygfraktterminal – MFT – har Lasse Lindelöw nu valt att gå i pension den 30 april i år. Styrelsen i bolaget har utsett MFT:s nuvarande Operations and Sales Manager, Michael Sellers, till Lasses efterträdare på vd-posten. 

2019-03-22
Södra avsätter 20 miljoner till hållbara fraktupphandlingar

För att klara omställningen av transportsektorn krävs både nya lösningar och en förändrad marknad. Som ett led i att nå målet om fossilfrihet 2030 satsar Södra nu 20 miljoner kronor dedikerade till de merkostnader som uppstår i att välja nya hållbara transportlösningar.

2019-03-22
Postnord Logistics Award till Servistik

För sjuttonde året i rad delar Postnord ut logistikpriset Postnord Logistics Award. Vinnare för utmärkelsen år 2018 är företaget Servistik med säte i Linköping. I år delades även ett specialpris ut till ECMO Centrum. Övriga nominerade finalister var Alfa Laval och Sportamore.

2019-03-22
Foria tecknar samarbetsavtal med Klaravik

Klaravik stärker sin position som ett försäljningsalternativ inom lastbilsbranschen. Nu undertecknar Foria, med sina 150 anslutna åkerier, samarbetsavtalet som ska innebära ännu fler tunga fordon på Klaraviks auktionsplattform.

2019-03-21
Skåne får ytterligare 14 trafikpoliser och 2 bilinspektörer

Region Syd inom polisen tillför nu resurser till regionens trafikgrupper som ansvarar för kontrollen av yrkestrafiken. Dessa grupper får också ett tydligare samordningsansvar för hela trafikverksamheten i respektive polisområde. Under året ska också en ny analys göras på hur trafikflödena ser ut i regionen.

2019-03-21
Altia väljer Bibab för dryckesdistribution

Nu är det klart att Spendrups dotterbolag Bibab har vunnit Altias tranportupphandling för dryckesdistribution. Eftersom Altia är en stor aktör inom vin-och spritprodukter med kända varumärken såsom Blossa, Chill-Out, Koskenkorva, Grönstedts och OP Andersson, är detta en viktig affär på en transportmarknad i snabb förändring. 

2019-03-21
DAF får servicepartner i Västerbotten

Nordic Truckcenters servicenätverk fortsätter att växa. I dagarna har man skrivit ett avtal med verkstadsföretaget Hossab i Lycksele, som blir den första TRP-partnern i Västerbotten. Avtalet innebär att Hossab från och med i maj utför service och reparationer samt tillhandahåller reservdelar för alla tunga transportfordon.