Svensk Åkeritidnings Nyhetsarkiv

Har du haft fullt upp på jobbet i veckan? Varit på tjänsteresa? Stressad över att inte ha hunnit med nyhetsflödet på Svensk Åkeritidning? Lugn - här i nyhetsarkivet får du som läsare en god överblick över de nyheter som har publicerats på sajten.

2021-05-07
Stures Åkeri förvärvar Hasse Svensson Åkeri

Anrika Hasse Svensson Åkeri AB, ursprungligen från Ulricehamn, har förvärvats av Stures Åkeri AB, ett systerbolag till Fristads Express i Fristad norr om Borås.

2021-05-07
Första spadtaget för hållbart verkstadsbygge

Igår togs det första spadtaget för bygget av Renova Miljös nya underhållsverkstad i Bönekulla på Hisingen. Verkstaden kommer att kunna erbjuda flera nya tjänster. Nybygget blir troligen också den första verkstaden i Europa som miljöcertifieras enligt den internationella standarden Breeam.

2021-05-07
Nytt samarbete för klimatomställning i städer

Viable Cities och Drive Sweden inleder ett samarbete för att med gemensamma krafter skynda på klimatomställningen i städer, med fokus på klimatneutral mobilitet.

2021-05-07
”Historisk möjlighet att satsa på klimatet i höstbudgeten”

Sverige har en historisk möjlighet att genomföra kraftfulla klimatsatsningar som samtidigt bidrar till den ekonomiska återhämtningen efter pandemin. Det anser Fossilfritt Sverige som igår överlämnade sina tio viktigaste förslag för en fossilfri återhämtning till regeringen.

2021-05-06
Norrvidinge förvärvar LBC Höganäs

Norrvidinge tar i juni över befintlig transportverksamhet i LBC Höganäs samt grusterminalen i Höganäs. Genom förvärvet stärker Norrvidinge sin position som ledande aktör inom anläggningslogistik i södra Sverige.

2021-05-05
Fredrik Reinfeldt ny ordförande i Drivkraft Sverige

Styrelsen för Drivkraft Sverige, branschorganisationen för petroleum- och biodrivmedelsindustrin, kommer att utse Fredrik Reinfeldt att ta över posten som ordförande vid stämman den 27 maj 2021.

2021-05-05
Tranpenad gör ny chefsrekrytering

Logistik- och bemanningsföretaget Tranpenad fortsätter att växa och utveckla sina affärslösningar genom att förstärka organisationen med en entreprenadchef.

2021-05-05
”Många är stolta över sitt yrkesval och branschen de valt”

Efter sju år som projektledare för kompetensförsörjningsfrågor på TYA är det dags för Lasse Holm att ta sig an ett nytt uppdrag. Här ser han tillbaka på en spännande tid och en kanske ännu mer spännande framtid för åkeribranschen.

2021-04-30
Utredningen om vägkontroller har presenterats

I onsdags presenterade infrastrukturminister Tomas Eneroth regeringens utredning om effektivare kontroller av yrkestrafik på väg. I regeringens förslag till åtgärder ingår bland annat sanktionsväxling för medförande och uppvisade av dokument, organisatoriska förändringar och nya möjligheter till sållningsprov för narkotika.

2021-04-30
Godsolymerna ökar i Göteborgs hamn

Godsvolymerna fortsätter att öka i Göteborgs hamn i flertalet segment, trots covid-19-pandemins påverkan på den globala logistiken. Det visar Göteborgs hamns volymsiffror för årets första kvartal.