Svensk Åkeritidnings Nyhetsarkiv

Har du haft fullt upp på jobbet i veckan? Varit på tjänsteresa? Stressad över att inte ha hunnit med nyhetsflödet på Svensk Åkeritidning? Lugn - här i nyhetsarkivet får du som läsare en god överblick över de nyheter som har publicerats på sajten.

2022-09-30
Postnord TPL får ny vd

Jonas Kolehmainen har utsetts till ny vd för Postnord TPL, ett dotterbolag till Postnord. Jonas Kolehmainen kommer närmast från Snusbolaget Norden AB /Haypp Group AB där han haft rollen som logistikchef.

2022-09-29
EU godkänner tillfälligt slopad energiskatt på drivmedel

EU har gett sitt klartecken – Sverige kan gå vidare med slopandet av energiskatten på bensin och diesel, om vi vill. Undantaget gäller för tre månader.

2022-09-29
Endagarsmässa om fossilfria kommersiella transporter i Göteborg

I våras hölls den första upplagan av Ecomexpo, som fokuserade på fossilfria kommersiella transporter, vid Arlandastad. I december ska nu ett uppföljande endagarsevenemang hållas.

2022-09-29
Timbro föreslår förändrad reduktionsplikt

Det ska kosta att släppa ut, men den nuvarande utformningen av reduktionsplikten är ineffektiv och bör förändras. Det menar tankesmedjan Timbro som precis lanserat ett eget förslag som innebär sänkt reduktionsplikt, men högre avgifter för utsläpp.

2022-09-29
Svenska Retursystems vd slutar

Efter nio år på posten har Svenska Retursystems vd Anna Elgh meddelat styrelsen att hon lämnar sin tjänst. Processen med att rekrytera en ny vd har inletts.

2022-09-28
DAF kammar hem brittiskt pris för nya XF

Den nya generationens DAF XF har tilldelats utmärkelsen ”Fleet Truck of the Year 2022” på Storbritanniens Motor Transport (MT) Awards i London. Det är fjärde gången i rad som DAF får erkännandet.

2022-09-28
Widriksson investerar i ny citylastbil

En helt ny höj- och sänkbar distributionsbil från Mercedes-Benz är Widriksson Logistiks nyaste tillskott i fordonsparken. Den unika utformningen ska bidra till bättre arbetsmiljö och ökad trafiksäkerhet.

2022-09-23
Postnord avvecklar tjänst för oadresserad reklam

Postnord har beslutat att lämna marknaden för bred masskommunikation. Det innebär bland annat att bolaget avvecklar sitt standarderbjudande för oadresserad direktreklam.

2022-09-23
Dags att nominera till Laddguldet 2022

I december delas Laddguldet ut för sjätte året. Priset går till samhällsaktörer som tagit konkreta initiativ för att investera i omställningen till en fossilfri fordonsflotta.

2022-09-22
SSAB först med fossilfritt stål i kommersiella fordon i USA

Stålproducenten SSAB ska inleda ett samarbete om fossilfria ståltillämpningar med Oshkosh Corporation, en innovatör inom bland annat karosser till tunga lastbilar på den amerikanska marknaden.