Svensk Åkeritidnings Nyhetsarkiv

Har du haft fullt upp på jobbet i veckan? Varit på tjänsteresa? Stressad över att inte ha hunnit med nyhetsflödet på Svensk Åkeritidning? Lugn - här i nyhetsarkivet får du som läsare en god överblick över de nyheter som har publicerats på sajten.

2019-12-12
Volvo rullar ut ellastbilar för anläggning och regional distribution

Svensk Åkeritidning var på plats i Göteborg på onsdagen, den 11 december, när Volvo Lastvagnar presenterade två eldrivna konceptlastbilar för anläggningstransporter och regional distribution.

2019-12-12
Polisen kraftsamlar på nykterhet i trafiken

Julen nalkas och så även julfester, julbord och glöggmingel. Under den här veckan, det vill säga vecka 50, lägger Polisen extra stort fokus på nykterhet i trafiken.

2019-12-12
Best Transport får ny huvudägare

Sedan 2014 har Best Transport utvecklats och växt tillsammans med hittillsvarande huvudägaren Valedo. I början av nästa år får bolaget en ny huvudägare – Nalka Invest. 

2019-12-12
Deutsche Bahns dotterbolag på väg till börsen

Deutsche Bahn har långt framskridna planer på att under nästa år börsintroducera sitt dotterbolag för persontransporter med buss, spårvagn och pendeltåg; Arriva. Det handlar om en mindre andel av aktierna som planeras att säljas ut via börsen i Frankfurt under en treårsperiod. Börsintroduktionen beräknas ske i maj 2020.

2019-12-12
APM Terminals kraftsamlar på hållbarhet


100 procent förnyelsebar maskinpark, dubblerad godsmängd på järnväg och effektivare godshantering. Det är några av delarna i den nya klimatstrategi som APM Terminals Gothenburg nu lanserar. Strategin stödjer Göteborgs hamns klimatmål att reducera koldioxidutsläpp med 70 procent i hela Göteborgsområdet till 2030.

2019-12-12
Bilindustrin presenterar färdplan för fossilfrihet

Elektrifiering är huvudstrategin för bilindustrin i arbetet med att nå målet om en fossilfri fordonsflotta. Under onsdagen, den 11 december, presenterades branschens färdplan för fossilfri konkurrenskraft med fokus på personbilar och lätta lastbilar.

2019-12-12
Tidsbesparing och minskade utsläpp tack vare nattleveranser

Scanias laddhybrid har kört tysta nattleveranser i Stockholm i ungefär ett år.  Resultaten visar att leveranstiden har kapats rejält  samt att utsläppen av koldioxid, kväveoxid och partiklar minskat betydligt.

2019-12-12
Utredare utsedd för effektivare kontroller av yrkestrafiken

Infrastrukturminister Tomas Eneroth har utsett Catarina Barketorp till särskild utredare för utredningen effektivare kontroller av yrkestrafik på väg.

2019-12-12
Svensk Åkeritidnings önskelista till jultomten – del 7

(H)julen närmar sig med stora snurr och det är hög tid att skriva önskelista till jultomten. Svensk Åkeritidning kommer regelbundet fram till julafton att - utan inbördes ordning - presentera en önskan från åkeribranschen till jultomten. 
 

2019-12-12
Norva 24 tar över Miljövision

Per Göransson har per den 29 november i år sålt 100 procent av aktierna i Miljövision Per Göransson AB till Norva24 AB. Miljövision är sedan starten 1996 verksamt inom slamsugning, högtrycksspolning och sanering i hela Storstockholm. Företaget har sin bas i Gustavsberg, Värmdö kommun.