Svensk Åkeritidnings Nyhetsarkiv

Har du haft fullt upp på jobbet i veckan? Varit på tjänsteresa? Stressad över att inte ha hunnit med nyhetsflödet på Svensk Åkeritidning? Lugn - här i nyhetsarkivet får du som läsare en god överblick över de nyheter som har publicerats på sajten.

2022-07-01
Transportstyrelsen vill se nya åtgärder mot avgasmanipulation

Fängelse i straffskalan för avgasmanipulation och kontroll av att mätarställningen är högre än vid tidigare besiktning. Det föreslår Transportstyrelsen i samband i en redovisning till regeringen.

2022-07-01
Räcker kontrollerna för att vända utvecklingen?

Mobilitetspaketet har blivit svensk lag och det finns därmed starkare lagar och regler att luta sig emot när den osunda och illegala transportverksamheten på de svenska vägarna ska bekämpas. Vi bad infrastrukturminister Tomas Eneroth ge en kommentar om läget inför sommaren och hösten.

2022-07-01
75-åring firades med 400 gäster

Idag fyller Börjeskoncernen 75 år. Börje Johanssons livsverk, som han startade som enbilsåkeri i Nybro 1947, är nu en koncern med 600 anställda och verksamhet inom det mesta från distribution till lagerhållning. Den stora festen hölls strax före midsommar.

2022-06-29
Hon räddar Ukrainas hästar från bomber och svält

Rysslands invasion av Ukraina har fått enorma humanitära och ekonomiska konsekvenser. Miljoner människor har flytt landet, men kvar finns också många djur som inte klarar sig själva när ägarna lämnar sina hem eller får slut på mat. Josephine Robéus är en av dem som inte vill stå på sidlinjen och nu hoppas hon att fler med förarkompetens vill hjälpa till.

2022-06-29
DAF lanserar ny serie lastbilar för distribution och anläggning

En ny generation lastbilar är på gång hos DAFXD-serien innebär nya standarder för kvalitet, säkerhet, effektivitet och förarkomfort och presenteras på IAA i Hannover i Tyskland i september.

2022-06-23
Regeringen tillsätter elektrifieringsråd

Regeringen har beslutat att tillsätta ett elektrifieringsråd. Rådet ska vara rådgivande till regeringen och stödja genomförandet av regeringens elektrifieringsstrategi.

2022-06-23
Regeringen vill ta fram bioekonomistrategi

Behovet av mer biodrivmedel är stort i Sverige. Nu har regeringen bestämt sig för att tillsätta en utredning som ska presentera förslag till en strategi för en svensk bioekonomi.

2022-06-22
Dieselstölderna skjuter i höjden

Antalet dieselstölder har ökat i takt med att priset skenat och drivmedel blivit allt mer attraktivt för stöldligor. Anmälningarna har mer än fördubblats i år.

2022-06-21
Volvo kickar igång tester med vätgaslastbilar

Volvo Lastvagnar rapporterar att bolaget nu är igång med sina första tester av vätgasdrivna bränslecellslastbilar. Men det är flera år kvar innan de finns att köpa på marknaden.

2022-06-21
Supersnabb laddare installerad i Sollefteå

Sollefteå har begåvats med vad som uppges vara en av världens snabbaste laddare för elfordon. Den heter Terra 360, tillverkas av ABB och ska på tre minuter kunna ladda ett fordon för 10 mils körning.