Svensk Åkeritidnings Nyhetsarkiv

Har du haft fullt upp på jobbet i veckan? Varit på tjänsteresa? Stressad över att inte ha hunnit med nyhetsflödet på Svensk Åkeritidning? Lugn - här i nyhetsarkivet får du som läsare en god överblick över de nyheter som har publicerats på sajten.

2024-06-28
Swerock investerar i fler ellastbilar

År 2022 driftsatte Swerock tillsammans med hyrföretaget Kranpunkten Sveriges första eldrivna lastbil med flak. Nu har aktörerna tagit ytterligare ett steg i elektrifieringen genom att sätta två nya ellastbilar i drift i Göteborg och Skåne.

2024-06-28
Krone köper aktier i konkurrent

Krone Group har köpt en del av aktierna i österriskiska Schwarzmüller Group, med en omsättning på över 4 miljarder kronor. De två familjeägda företagen ska nu gemensamt accelerera utbyggnaden av produktionsnätverk och etableringen av rikstäckande service via ett kompletterande produktsortiment.

2024-06-28
E6 öppnar om en vecka

Drygt nio månader efter skredet är E6 förbi Stenungsund nu färdigbyggd och morgonen den 5 juli släpps trafik på igen, inklusive på samtliga av- och påfarter som påverkats av skredet. Vägen kommer att ha samma kapacitet för trafik som innan skredet inträffade.

2024-06-28
Ekonomin sätter stopp för svenskars omställning

För höga priser och laddningsångest. Så kan man sammanfatta anledningen till att omställningen till eldrift inte går snabbare för privatsbilister och kommersiella transportörer. Det visar Omställningsrapporten som Circle K tagit fram och som baseras på flera undersökningar.

2024-06-26
Skanska Sverige Väg & anläggning får ny chef

Anna Linder blir ny chef, och vice vd, för Väg och anläggning i Skanska Sverige. Hon kommer närmast från en roll som regionchef inom Stora projekt och tillträder sin nya roll 1 juli.

2024-06-24
El och laddning i centrum för Wibax satsning på fossilfrihet

Kemikalieleverantören Wibax ska bli 100 procent eldriven, och helt självförsörjande på el. Snart anländer fyra nya ellastbilar och under detta år och nästa ska bolaget utöka antalet laddstationer med 16, de flesta ute hos kunderna.

2024-06-20
Transportfrågor i Almedalen

Ska du till Visby i nästa vecka? Årets upplaga av Almedalsveckan innehåller som alltid en lång rad seminarier och aktiviteter på tema transporter. Här är våra tips.

2024-06-20
Trafikverket ökar kostnadskontrollen i infrastrukturprojekt

Det har närmast blivit regel än undantag att stora infrastrukturprojekt blir betydligt mer kostsamma än planerat. Nu ska Trafikverket försöka råda bot på detta genom att öka kostnadskontrollen och granskningen av kontrakten.

2024-06-20
Nya körkortsreglerna för 4,25 ton träder i kraft

Den 1 juli träder de nya reglerna om behörighet för lastbilar på 4,25 ton totalvikt i kraft. Ändringen innebär att det blir tillåtet att köra lastbilar på över 3,5, men högst 4,25 ton, med bara B-körkort under förutsättning att de drivs av alternativa bränslen och att en ansökan om undantag har blivit beviljad. Samtidigt har regeringen klubbat ett beslut om lättnader i kör- och vilotidsreglerna för vissa fordon och transporter.

2024-06-19
Ris och ros till nya miljözonen

Vid nyår får Stockholm sin första miljözon klass 3.
– Det är positivt att staden tar ledartröjan för att förbättra luftkvaliteten och minska utsläppen, men det vore bättre med en längre tidsram, säger Jacob Hartman på Sveriges Åkeriföretag.