Svensk Åkeritidnings Nyhetsarkiv

Har du haft fullt upp på jobbet i veckan? Varit på tjänsteresa? Stressad över att inte ha hunnit med nyhetsflödet på Svensk Åkeritidning? Lugn - här i nyhetsarkivet får du som läsare en god överblick över de nyheter som har publicerats på sajten.

2019-11-11
Martin & Servera investerar i fler biogaslastbilar

Distribution med lastbil är en del av Martin & Serveras verksamhet. 500 lastbilar kör dagligen ut varor till Martin & Serveras kunder. Arbetet för att minska verksamhetens miljöpåverkan får alltså stor effekt i Sveriges kommuner. Som ett steg på vägen mot mer hållbara leveranser, investerar Martin & Servera Logistik nu i fler biogasdrivna lastbilar i snabb takt.

2019-11-11
Forskningsprojekt effektiviserar citydistribution

Volvokoncernen startar ett samarbete med IVL, Rise, Trafikkontoret i Göteborg, Nordstans Samfällighet, GLC, Best Transport, DHL, Velove, Pling Transport och Trafikverket där man i ett treårigt forskningsprojekt utvecklar och implementerar en digital tjänst för att lösa transportproblemet i city. 

2019-11-11
Hållbarhetspris till Emanuelssons Transport

På lördagen, den 9 november, kammade Emanuelssons Transport hem Årets Hållbarhetspris på Motalagalan. Priset delades ut av Svensk Plaståtervinning och är instiftat för att lyfta ett företag, en organisation eller person som på ett innovativt sätt arbetar för hållbarhet.

2019-11-07
Alwex öppnar lageranläggning i Ljungby

Alwexkoncernen expanderar genom att etablera ny lagerverksamhet i Ljungby. Etableringen innebär även att Alwex Lager & Logistik anställer fem personer.

2019-11-06
Sundfrakt och Delta Terminal rekryterar fastighetsutvecklare

Sundfraktgruppen levererar komplexa sammansatta lösningar med ett stort fokus på en hållbar utveckling för samhälle och näringsliv. Sundfraktgruppen har nu tagit ytterligare ett steg för att utveckla sådana lösningar genom Fredrik Berggren som tillträder den 1 mars 2020 som fastighetsutvecklare både för Sundfrakt och Delta Terminal.

2019-11-06
Norrköping kraftsamlar på framtidens logistik

Nu är det klart att Slättö kommer att utveckla stora delar av det nya planerade hållbara logistikklustret i Östergötland tillsammans med Almroths och Norrköpings kommun.

2019-11-06
Henrik Nilsson ny vd för GN Transport


Den 1 november i år tillträdde Henrik Nilsson som ny vd för GN Transport med säte i Halmstad. Henrik tillhör andra generationen i familjeföretaget och efterträder Pelle Nilsson. 

2019-11-06
Volvo inleder försäljning av eldrivna lastbilar för stadstransporter

Nu börjar Volvo sälja Volvo FL Electric och Volvo FE Electric i Sverige och andra utvalda marknader i Europa. De eldrivna lastbilarna möter de ökande behoven av hållbara transportlösningar i framför allt stadsmiljöer.

2019-11-05
Christer Friberg slutar hos Unite Logistics

Christer Friberg lämnar Karlstad-baserade Unite Logistics och befattningen som bolagets verksamhetschef. Skälet är att Christer väljer att gå vidare till egen verksamhet.

2019-11-04
Ntex förvärvar Fraktkompaniet

De två Göteborgsbaserade transport- och logistikföretagen blir ett när Ntex förvärvar Fraktkompaniet. Båda företagen tillhör den svenska branschens mest expansiva och sammanslagningen möjliggör en än starkare tillväxttakt.