Svensk Åkeritidnings Nyhetsarkiv

Har du haft fullt upp på jobbet i veckan? Varit på tjänsteresa? Stressad över att inte ha hunnit med nyhetsflödet på Svensk Åkeritidning? Lugn - här i nyhetsarkivet får du som läsare en god överblick över de nyheter som har publicerats på sajten.

2021-06-18
Sju av tio stora exportföretag planerar att minska sin klimatpåverkan

Sju av tio av Sveriges största exportföretag planerar att det närmaste året göra investeringar för att minska sin klimatpåverkan. Det visar Svensk Exportkredits Hållbarhetsbarometer.

2021-06-18
Första vätgasdrivna sopbilen rullar i Göteborg

Den är helt tyst, och släpper bara ut vatten. Nu kör Sveriges första vätgasdrivna sopbil på Göteborgs gator.

2021-06-18
Dagab driftsätter första helelektriska Scanialastbilen

Axfoods inköps- och logistikbolag Dagab inleder dagliga livsmedelsleveranser till flera butiker i Stockholmsregionen med Scanias första serietillverkade och levererade helelektriska tunga lastbil i Sverige, och en helt ny laddhybrid.

2021-06-18
Nytt samverkansprojekt ska göra e-handeln hållbar

Med målet att varje e-handelsleverans i Sverige ska vara hållbar och bidra till ett levande samhälle kommer samverkansplattformen Closer och forskningsplattformen Relog att samla offentliga och privata intressenter i en Vinnova-finansierad satsning som startar i augusti.

2021-06-18
Regeringen vill höja straffavgifterna för transportfusk

Infrastrukturdepartementet remitterar förslag om bland annat kraftigt höjd avgift för dem som bryter mot regler för cabotagetransporter. Syftet är att främja goda arbetsvillkor och rättvis konkurrens på vägarna.   

2021-06-17
Circle K förlänger 22-årigt avtal med Sveriges Åkeriföretag

Sveriges Åkeriföretag och Circle K har valt att förlänga sitt mångåriga samarbetsavtal, trots att avtalet går ut först 2022.

2021-06-17
Gotlandsverkstad auktoriserad för Mercedes-Benz

Gotland har fått en auktoriserad verkstad för Mercedes-Benz-lastbilar. Det är Visby Bilservice, som sedan många år arbetat med det tyska märkets personbilar, transportbilar och bussar, som nu även får det tyngsta programmet på sin lista.

2021-06-17
Omval i styrelsen på SMF:s årsmöte

Sveriges Möbeltransportörers förbund, SMF, har haft årsmöte. På mötet valdes nuvarande ordförande och två ledamöter om för 1 respektive 2 år.

2021-06-10
Powder-Trans flyttar till Landskrona

Powder-Trans-koncernen flyttar sitt svenska bolags (tidigare Bulkteam AB) verksamhet från Dalby till Landskrona. Lokalerna i Landskrona är större och modernare utrymmen och ligger logistiskt närmare de stora trafiklederna, hamnen och en del kunder, skriver företaget i ett pressmeddelande. 

2021-06-10
DAF presenterade ny generation lastbilar

DAF presenterade i veckan sin nya generation lastbilar för långa distanser. Modellerna XF, XG och XG+ byggs på en ny fordonsplattform och bolaget menar att man dragit full nytta av de nya EU-reglerna för vikter och mått.