Svensk Åkeritidnings Nyhetsarkiv

Har du haft fullt upp på jobbet i veckan? Varit på tjänsteresa? Stressad över att inte ha hunnit med nyhetsflödet på Svensk Åkeritidning? Lugn - här i nyhetsarkivet får du som läsare en god överblick över de nyheter som har publicerats på sajten.

2024-04-19
Allt fler laddstationer med stöd från Klimatklivet

Antalet laddstationer som får stöd från Klimatklivet ökade kraftigt under 2023. De 823 miljoner kronor som beviljades i stöd beräknas ge 56 900 nya ladduttag för personbilar och tyngre fordon.

2024-04-19
VSV Unites vd lämnar för nytt uppdrag

VSV Unites vd sedan fyra år tillbaka, Jesper Söder, lämnar företaget för ett nytt uppdrag i en annan bransch.
– Det har varit roliga och utvecklande år på VSV Unite, säger han.

2024-04-19
Grönt ljus för Stockholms gröna zon

EU-kommissionen ger grönt ljus till Stockholms nya miljözon. Den 31 december 2024 blir det stopp för renodlade bensin- och dieselbilar i ett antal kvarter mitt i city.

2024-04-19
Ny seger för Scania i Green Truck

Scania kammade hem årets vinst i jämförelsetestet Green Truck Award. Det är sjunde gången på åtta år som Scania tar hem utmärkelsen i testet som arrangeras av två tyska facktidskrifter.

2024-04-17
Så hindrar du missbruk av företagskortet

Antalet interna stölder av drivmedel med företagskort ökar. Att medarbetare begår brott är ett känsligt ämne, men också svårt att skydda sig emot. Men det finns sätt att förebygga problemet, menar Circle K som får allt fler samtal från oroliga åkare.

2024-04-17
Ny vd för Scania Sverige utsedd

Johan Uhlin har utsetts till ny vd för Scania Sverige. Han efterträder nuvarande vd David Källsäter den 1 augusti.

2024-04-15
E6 får 1 miljard i vårbudgeten

Extrapengar till den inflationstyngda vården blev den stora posten i den vårändringsbudget som finansminister Elisabeth Svantesson presenterade på måndagsmorgonen. Därefter var det fokus på kriminalitet, försvar – men också på återuppbyggnaden av E6 vid Stenungsund.

2024-04-12
Sverige trea i Europa på eldrivna fordon

Sverige kniper en tredjeplats på listan över länder med högst andel eldrivna fordon i Europa när 2022 års statistik sammanställts. Därmed hamnar vi en bit före fyran Nederländerna och strax bakom tvåan Danmark. Överlägsen etta är Norge.

2024-04-12
Vägskador rapporteras med hjälp av AI

Järfälla kommun ska i ett test under våren och försommaren använda AI för att upptäcka, bedöma och informera om bland annat trafikmärken eller vägskador och andra hinder. Syftet är att se om AI-verktyget som används kan spara tid, pengar och dessutom bidra till minskad miljöpåverkan.

2024-04-12
Volvo bygger ny fabrik i Mexiko

Volvokoncernen planerar att bygga en ny fabrik för tillverkning av tunga lastbilar i Mexiko. Anläggningen ska stödja tillväxtplanerna för både Volvo Lastvagnar och Mack Trucks på de amerikanska och kanadensiska marknaderna, och stödja Macks lastbilsförsäljning i Mexiko och Latinamerika.