Svensk Åkeritidnings Nyhetsarkiv

Har du haft fullt upp på jobbet i veckan? Varit på tjänsteresa? Stressad över att inte ha hunnit med nyhetsflödet på Svensk Åkeritidning? Lugn - här i nyhetsarkivet får du som läsare en god överblick över de nyheter som har publicerats på sajten.

2023-12-08
Toyota satsar på vätgas i Europa

Toyota Motor Europe ska etablera en lokal affärsverksamhet inom vätgassektorn i Europa, Hydrogen Factory Europe. Satsningen omfattar allt från utveckling och produktion till försäljning och eftermarknad.

2023-12-08
Postnord stuvar om i ledningen

Mathias Krümmel lämnade tidigare i veckan Postnord och sin roll som vd för Postnord Sverige och medlem i koncernledningen. Ylva Ekborn, som varit chef över Postnord Accelerate samt vd och koncernchef för Postnord Strålfors, har nu tagit över som tillförordnad vd.

2023-12-07
Martin & Servera tog hem biogasutmärkelse

Restauranggrossisten Martin & Servera har köpt 45 biogaslastbilar på två år. Nu är det också fem år sedan de beställde sin senaste, och sista, diesellastbil. Under onsdagen fick företaget ta emot Biogasutmärkelsen, som delades ut av Biodriv Öst under en konferens på Nalen i Stockholm.

2023-12-07
Dåligt skick på svenska skogsvägar

De svenska skogsbilvägarna har blivit sämre de senaste 30 åren. Tyngre fordon, mindre underhåll, dålig samordning och klimatförändringar är några av orsakerna enligt en analys som Skogsstyrelsen gjort. Nu kräver man bättre åtgärder.

2023-12-06
Tillräckliga regler för vinterdäck på tunga fordon

Det saknas skäl att skärpa kraven på vinterdäck och däckutrustning för tunga fordon över 3,5 ton. Det visar den utredning som VTI och Transportstyrelsen genomfört och nyligen presenterade för regeringen.

2023-12-06
Hedin köper Ivecos nordiska återförsäljarverksamhet

Nu är det klart att Hedin Mobility Group förvärvar Iveco Groups distributions- och återförsäljarverksamhet i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Avtalet är i linje med den avsiktsförklaring som undertecknades i mars.

2023-12-04
Tempcon bolagiserar affärsområde

Tempcons dotterbolag Widriksson Logistik ska renodla sin verksamhet. Affärsområdet Shyping blir därför ett eget bolag inom Tempcon Group den 1 januari.

2023-12-04
Lastbilscentral vinner silver i Laddguldet

Kalmar kommun och Strömstadsbyggen tog hem Laddguldet för 2023 för sin omställning till eldrivna fordon. Tätt efter vinnarna placerade sig Helsingborg kommun och GLC (Göteborgs Lastbilcentral).

2023-12-01
19 miljoner till värmländska laddsatsningen

Laddbolaget i Värmland har beviljats 19 miljoner kronor i stöd från Energimyndigheten. Pengarna ska användas till nya laddstationer för tung trafik i Örebro och Töcksfors och till att bygga ut den nuvarande stationen i Bråtebäcken, Karlstad.

2023-12-01
Grönt ljus för 34,5 meter

Idag fredagen den 1 december blir det tillåtet att köra med 34,5 meter långa lastbilar på 590 mil av det svenska statliga vägnätet. Men antalet långa fordon blir få till en början.