Svensk Åkeritidnings Nyhetsarkiv

Har du haft fullt upp på jobbet i veckan? Varit på tjänsteresa? Stressad över att inte ha hunnit med nyhetsflödet på Svensk Åkeritidning? Lugn - här i nyhetsarkivet får du som läsare en god överblick över de nyheter som har publicerats på sajten.

2020-07-09
Jinert tar över Elia Express tunghantering av Norrvidinge

Elia Express i Halmstad, som är en del av Norrvidingekoncernen, avyttrar verksamheten med tunghantering i Halmstad till Jinert. 

2020-07-09
Femårigt OKQ8-kontrakt till Sundfrakt

Sundfrakt och OKQ8 har tecknat ett femårigt avtal som innebär att Sundfrakt kraftigt utökar sitt petroleumuppdrag i södra Norrland. Det innebär vidare att Sundfrakt kommer utöka både personalstyrkan samt att antalet lastbilsförare behöver utökas för detta uppdrag.

2020-07-09
Sista bataljen om vägpaketet avgjord

En överväldigande majoritet i Europaparlamentet antog på onsdagskvällen, den 8 juli, den överenskommelse som förhandlats fram mellan Rådet och Kommissionen som gäller det som kallas mobilitetspaket 1. 

2020-07-06
A.P. Möller förvärvar KGH Customs

Den danska rederikoncernen A.P. Möller Maersk, som bland annat äger APM Terminals, förvärvar det Göteborgs-baserade tullservicebolaget KGH Customs av riskkapitalbolaget Bridgepoint.

2020-07-03
Niklas Blom är ny vd för Centralen

Niklas Blom har utsetts till ny permanent vd för Lastbilscentralen i Tvåstad – Centralen.

2020-07-03
Tempcon Group förvärvar Berneco

Tempcon Group är Sveriges ledande koncern inom temperaturkontrollerad logistik. Nu tar man ytterligare ett steg på sin resa och förvärvar Berneco Transport, en etablerad aktör på marknaden specialiserad på tempererade transporter till och från Benelux-länderna.

2020-07-03
Bellman Group investerar stort i nya maskiner

Satsningarna på infrastruktur i Sverige fortsätter och Bellman Group ser positivt på framtiden. Därför har bolaget beslutat förnya och utöka maskinparken med 27 Caterpillar-maskiner från Zeppelin Sverige. Arbetsmiljö, miljöpåverkan och säkerhet har varit avgörande i valet av maskiner.
 

2020-07-03
Øresundsbro Konsortiet utser ny vd

Øresundsbro Konsortiets styrelse har utsett Linus Eriksson till ny vd för Øresundsbron. Han tillträder den 1 november och kommer närmast från arbetet som trafikdirektör på Skånetrafiken.

2020-06-30
Henrik Holm och Magnus Andersson blir åkeri-kompanjoner

GDL Transports tidigare vd Henrik Holm och åkeriägaren Magnus Andersson blir kompanjoner. Detta genom att Henrik Holm per den 1 juli förvärvar 50 procent av aktierna i SMJ Transport av Magnus Andersson. Magnus Andersson behåller resterande 50 procent av aktierna i bolaget. 

2020-06-30
Han är ny vd för Märsta Förenade

Styrelsen i Märsta Förenade Åkeriföretag har utsett Patrik Wadenhed till ny vd. Försäljningschef Mats Trysefjord har innehaft rollen som tillförordnad vd sedan januari 2020 då Mikael Andersson lämnade bolaget och vd-rollen, men lämnar nu över ansvaret till Patrik som tillträder sin tjänst den 1 augusti 2020.