Svensk Åkeritidnings Nyhetsarkiv

Har du haft fullt upp på jobbet i veckan? Varit på. tjänsteresa? Stressad över att inte ha hunnit med nyhetsflödet på Svensk Åkeritidning? Lugn - här i nyhetsarkivet får du som läsare en god överblick över de nyheter som har publicerats på sajten.

2019-07-12
Fortsatt expansion för Märsta Förenade

Märsta Förenade Åkeriföretag fortsätter att expandera och söker nu nya åkerier med fokus på materialtransporter med kassett- eller bil- och släpekipage – gärna på södra sidan av Stockholm.

2019-07-12
Glad sommar från oss!

Nu går redaktionen på semester några veckor framöver. Vi är åter tillbaka för att publicera de senaste nyheterna om åkeribranschen i början av augusti.

2019-07-12
Märsta Förenade ansluter till Fair Transport 2.0

Märsta Förenade Åkeriföretag ansluter till Fair Transport 2.0 och tar därmed nästa steg för att visa på kvalitet.

2019-07-12
Peab tar över YIT:s beläggnings- och ballastverksamhet

Peab förvärvar YIT:s beläggnings- och ballastverksamhet i Norden. Förvärvet innebär att Peab utökar sin närvaro i Sverige, Norge och Finland samt etablerar sig inom beläggning i Danmark. Peab får en unik och marknadsledande position inom denna verksamhet i Norden.

2019-07-11
SÅ Juridik vann kör- och vilotidsmål i Högsta förvaltningsdomstolen

Sveriges Åkeriföretags juristavdelning har vunnit ett principiellt viktigt fall om bestämmelserna om färdskrivare.

2019-07-11
Tyskland investerar miljarder i rastplatser för lastbilar

Tysklands regering tillkännager att man avser att investera kraftigt i att bygga ytterligare parkeringsplatser för lastbilar utmed de tyska, federala motorvägarna under de kommande fyra åren. Det handlar om investeringar på motsvarande cirka 1 miljard kronor (100 miljoner euro) per år under denna period.

2019-07-11
Stefan Roysson till Dachser Sweden

Dachser Sweden rekryterar Stefan Roysson till befattningen som Business Development Manager i bolaget. Stefan har mångårig erfarenhet av transport- och logistikbranschen och kommer närmast från tjänsten som etablerings- och marknadschef hos Ecobränsle.

2019-07-11
Skogforsk inleder projekt för fossilfria transporter

Tillsammans med SEI – Stockholm Environment Institute – och flera skogsföretag påbörjar Skogforsk nu ett projekt för att utveckla fossilfria transporter. Förarlösa fordon, eldrift och alternativa bränslen är några fokusområden.
 

2019-07-11
Peter Hallman slutar som CFO för Jetpak

Peter Hallman, CFO för Jetpak Top Holding slutar på egen begäran för att anta nya utmaningar utanför bolaget.

2019-07-08
DHL Freight inför säsongstillägg för lastbilsfrakter

DHL Freight kommer att införa ett pristillägg för lastbilstransporter i Europa med 4 procent under högsäsongen för perioden september – december i år. Det handlar om ett så kallat Peak Season Surchage.