Svensk Åkeritidnings Nyhetsarkiv

Har du haft fullt upp på jobbet i veckan? Varit på tjänsteresa? Stressad över att inte ha hunnit med nyhetsflödet på Svensk Åkeritidning? Lugn - här i nyhetsarkivet får du som läsare en god överblick över de nyheter som har publicerats på sajten.

2020-08-10
Stena Line etablerar ny fraktlinje

Från och med torsdagen den 13 augusti startar färjerederiet Stena Line en ny fraktlinje i Östersjön genom att lägga till ett svenskt hamnstopp i Karlskrona på den befintliga linjen mellan Liepaja i Lettland och Travemünde i Tyskland.   

2020-08-09
GDL omorganiserar – Anders Wendelius blir ny vd

Styrelsen i GDL har utsett Anders Wendelius till ny vd för GDL AB som är ett av Sveriges största och äldsta bolag inom transport, maskin och logistiktjänster.
 

2020-08-07
Småländska företag ska få fördelar när Sandahls blir fristående

Den 26 september lämnar som bekant Sandahls Goods & Parcel samarbetet med Schenker och kommer att agera på marknaden som fristående logistiktjänster. Nu går Sandahls ut med ett kundbrev där de informerar om att den provision på i genomsnitt 10 procent som bolaget betalat till Schenker, nu ska komma de småländska transportköparna, som väljer Sandahls, tillgodo.

2020-08-07
Håkan Bergström slutar som vd för GDL

Håkan Bergström lämnar på egen begäran GDL och befattningen som bolagets vd.

2020-08-07
Logistic Contractor växer i Norden

Logistic Contractor, som är specialiserat på att utveckla och bygga stora logistik- och industrifastigheter i Norden, har tecknat avtal om centralt belägna kontorslokaler i Oslo och Helsingfors. Bolaget har varit verksamt på de båda marknaderna under en tid, och i takt med att de lokala organisationerna växer krävs större lokaler.

2020-08-07
Extra längd tillåts för vissa nosbyggda lastbilar

På torsdagen, den 6 augusti, beslutade regeringen om en ändring i trafikförordningen för att möjliggöra att lastbilar med rundare nos, så kallad aerodynamiskt utformad förarhytt, kan framföras på vägarna i Sverige. Beslutet följer på ett tidigare beslut i Europaparlamentet och Europeiska unionens råd om säkrare och mer miljövänlig design på lastbilar. 

2020-08-06
Best Transport förvärvar i Norge

Best Transport etablerade sig på den norska marknaden 2015. Sedan dess har transportföretaget kraftigt expanderat verksamheten i Sverige, Norge och Danmark för att nå målsättningen att bli marknadsledande inom snabba transporter i Norden. Best Transport har nu siktet inställt på att inta en marknadsledande position i Norge genom att förvärva norska Easy 2 Yous hemleveransverksamhet.

2020-08-03
Tomas Eneroth får ny statssekreterare

Malin Cederfeldt Östberg har utsetts till ny statssekreterare hos infrastrukturminister Tomas Eneroth. 

2020-08-03
Här stannar Sverige kommenterar vägpaketet

Här stannar Sverige mottog beskedet om vägpaketet med stor glädje då vi har varit med och diskuterat och lagt fram våra åsikter om branschens regelverk både i Bryssel och i Stockholm. 

2020-07-29
EB Gruppen ökar både omsättning och resultat

EB Gruppen AB, som ägs av bröderna Lars-Gunnar och Per-Erik Nilsson, kan summera en god utveckling för de bolag som ingår i gruppen för 2019.