Svensk Åkeritidnings Nyhetsarkiv

Har du haft fullt upp på jobbet i veckan? Varit på tjänsteresa? Stressad över att inte ha hunnit med nyhetsflödet på Svensk Åkeritidning? Lugn - här i nyhetsarkivet får du som läsare en god överblick över de nyheter som har publicerats på sajten.

2020-01-28
Scania lanserar bränslestöldlarm

Alltför ofta möts lastbilsförare av ett saboterat tanklock och tom tank när de återvänder till sin lastbil. Scania introducerar ett bränslestöldlarm med en sensor som känner av bränslenivån. Larmet finns till en början för enkeltankar och snart för de vanligare dubbeltankarna.

2020-01-28
Einride hämtar kommersiell chef från Google

Jonas Hernlund blir Chief Commercial Officer på Einride. Han kommer senast kommer från en roll som Nordeuropachef för Googles investerar- och startup-verksamhet och har även tidigare varit affärsutvecklingschef på Postnord. Hans uppdrag blir att accelerera kommersialiseringsprocessen och leverera på företagets kommersiella agenda.
 

2020-01-28
Mercedes i Sverige får ny säljchef för transportbilar

Gabriele Feufel från Tyskland är ny försäljningschef för Mercedes-Benz Transportbilar i Sverige. Gabriele, som har nästan 20 års erfarenhet av säljledning inom Daimlers internationella verksamheter, får nu Malmö som bas.​

2020-01-28
Hon är ny vd på PG Lots

Ann-Sofie Törnqvist är ny vd på PG Lots i Linköping. Ann-Sofie kommer närmast från en tjänst som distriktschef på NCC men har en mångårig erfarenhet från transportbranschen sedan barnsben. Ann-Sofie har tidigare varit vd och delägare i Fågelsta Åkeri och Frystransporter samt distriktschef på GDL Transport i Linköping för avdelningen för distribution och fjärr.

2020-01-28
Arvid Nordqvist satsar på biogaslastbil

Tillsammans med sin logistikpartner Frode Laursen investerar Arvid Nordquist i en ny biogasdriven lastbil som till 100 procent ska transportera Arvid Nordquist kaffe från rosteriet i Solna, Stockholm. Det är ett steg mot Arvid Nordquists mål att nå helt fossilfri distribution.
 

2020-01-27
Norge får ny samferdselsminister

Den norske stortingsrepresentanten (riksdagsledamoten) Knut Arild Hareide har utsetts till ny samferdselsminister (kommunikationsminister) i Norge.

2020-01-27
Bring och DHL avvecklar ombudssamarbete

Bring startar upp eget rikstäckande ombudsnätverk i Sverige. Det innebär att samarbetet mellan Bring och DHL kommer att avvecklas inom detta område.

2020-01-24
Dagligvaruleverantörer siktar på fossilfria inrikesfrakter

21 företag i Dagligvaruleverantörernas Förbund, DLF, antar nu Fossilfritt Sveriges transportutmaning och siktar på fossilfria inrikes transporter senast år 2025.

2020-01-24
Förändrade indrivningsrutiner hos Transportstyrelsen

Fordonsägare som struntat i att betala vägtrafikregisteravgiften kostade 2018 Transportstyrelsen över 30 miljoner kronor i uteblivna intäkter. Nu förändras Transportstyrelsens hantering och de påminnelser om obetalda avgifter som skickas ut kommer under nästa månad att lämnas till Kronofogden för indrivning.

2020-01-23
Pilotprojekt framställer jord av restavfall

Ecogain, som är ett av Sveriges ledande kunskapsföretag inom biologisk mångfald och hållbara affärsmodeller, genomför just nu ett pilotprojekt tillsammans med Ragn-Sells där man tagit fram recept på jord av restprodukter från pappersindustrin