Svensk Åkeritidnings Nyhetsarkiv

Har du haft fullt upp på jobbet i veckan? Varit på tjänsteresa? Stressad över att inte ha hunnit med nyhetsflödet på Svensk Åkeritidning? Lugn - här i nyhetsarkivet får du som läsare en god överblick över de nyheter som har publicerats på sajten.

2021-11-26
Elis installerar elvägsteknik för snabbladdning

Textilservicebolaget Elis har beviljats stöd från Klimatklivet för att installera skenor för snabbladdning av elfordon på sin anläggning i Veddesta, Järfälla. Installationen ska ske under första halvan av 2022.

2021-11-26
Havator satsar 600 miljoner på tillväxt

Havator, som erbjuder tjänster inom tunga lyft och transporter, har under 2021 investerat 300 miljoner kronor och planerar att investera lika mycket till de närmsta åren. Hälften av investeringarna landar i norra Sverige.

2021-11-24
Tullverket investerar i röntgenutrustning för effektivare kontroller

Tullkontroller är tidskrävande, men viktiga. För att effektivisera arbetet har Tullverket nu börjat använda handburna röntgenapparater i större skala. Under första halvåret i år har de första testats i Malmö och Stockholm och nu köper man in fler.

2021-11-24
300 registrerade brister efter myndigheternas insats

En myndighetsgemensam insats mot framför allt transport- och logistikbranschen har de senaste två veckorna avslöjat många säkerhetsbrister. Drygt 100 företag fick oanmälda besök och 280 transportfordon kontrollerades.

2021-11-24
Världspremiär för 5G-uppkopplad fjärrstyrd virkeslastare

I Timrå har skogsbolaget SCA nu för första gången testat en fjärrstyrd och 5G-uppkopplad virkeslastare i skarp miljö. Försöken är en del i ett forskningsprojekt mellan ett flertal parter.

2021-11-19
DAF vann pris för årets lastbil i franska Lyon

DAF:s nya generation av tunga lastbilar har utsetts till ”International Truck of the Year 2022”. Utmärkelsen delades ut på lastbils- och transportmässan Solutrans i Lyon i Frankrike.

2021-11-19
Afrikansk svinpest på väg mot Sverige – detta behöver du tänka på

Var försiktig med kallrökt fläskkött när du rör dig nere på kontinenten. Om du tar med en lunchmacka över gränsen så måste eventuella rester slängas i en förseglad och säker soptunna. Det är budskapet från Jordbruksverket som är djupt oroade över den afrikanska svinpesten som nu härjar på kontinenten.

2021-11-18
Lidl får ny logistikchef

Lidl Sverige internrekryterar Anna Pärsdotter till ny logistikchef. På listan över utmaningar i den nya rollen står fortsatt elektrifiering av fordonsflottan och att höja den redan höga fyllnadsgraden.

2021-11-17
Sveriges största publika laddstation för lastbilar byggs i Helsingborg

Elektriferingen av tunga transporter har börjat, men det finns ännu få publika laddstationer för lastbilar. Nu meddelar Öresundskraft att man tillsammans med Volvo Truck Center ska bygga vad som uppges bli Sveriges största publika laddstation för lastbilar. Platsen är Ättekullaområdet i Helsingborg.

2021-11-17
Starka finanser hos de stora exportföretagen

Den finansiella situationen har stärkts för hälften av Sveriges stora exportföretag de senaste sex månaderna och lika många är optimistiska inför framtiden. Det visar Exportkreditbarometern från Svensk Exportkredit (SEK).