Svensk Åkeritidnings Nyhetsarkiv

Har du haft fullt upp på jobbet i veckan? Varit på tjänsteresa? Stressad över att inte ha hunnit med nyhetsflödet på Svensk Åkeritidning? Lugn - här i nyhetsarkivet får du som läsare en god överblick över de nyheter som har publicerats på sajten.

2023-03-31
Minister på prao hos Renova

Vid ett besök i Göteborg under onsdagen åkte arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson med i en av Renovas sopbilar. Körningen blandades med diskussioner om språk, utanförskap, integration och lokala jobbspår. 

2023-03-31
Energi från skogen fortsatt förnybart enligt EU

Bioenergi från skogen i form av grot och bränsleved ska även i fortsättningen räknas som 100 procent förnybart. Det beslutade EU-parlamentet på torsdagen den 30 mars.
– Det är en stor lättnad, säger LRF Skogsägarnas ordförande Paul Christensson.

2023-03-31
Stor återvinningsanläggning för batterier invigdes

På torsdagen invigde Stena Recycling sin första storskaliga återvinningsanläggning för litiumjonbatterier. Investeringen uppgår till en kvarts miljard kronor och det är en av de första anläggningarna i sitt slag i Europa.

2023-03-30
Storsatsning på däckåtervinning i Europa

Återvinningen av däck är fortfarande bristfällig i Europa. I ett nytt samarbete ska nu bolagen Enviro, Antan och Michelin skapa världens första storskaliga däckåtervinningsbolag som på sikt ska kunna återvinna en miljon ton däck per år. Första anläggningen hamnar i Uddevalla.

2023-03-30
Fler fossilfria transporter för Postnord

Postnord fortsätter satsa på fossilfria transporter. De ”gröna korridorerna” inkluderar snart även Örebro, Borlänge, Karlstad, Norrköping och Västerås.

2023-03-30
Hedin ska ta över Ivecos återförsäljarverksamhet

Iveco Group N.V. och Hedin Mobility Group AB har undertecknat en avsiktsförklaring om att Hedin tar över Ivecos distributions- och återförsäljarverksamhet i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

2023-03-29
Nej till försäljningsstopp blev ja efter förhandling

I februari röstade Europaparlamentet för att förbjuda försäljning av personbilar och lätta lastbilar med förbränningsmotor med början 2035. Men förslaget fastnade därefter, till mångas förvåning, i ministerrådet. På tisdagen kunde ett uppdaterat förslag röstas igenom efter en uppgörelse med nyckelstaten Tyskland.

2023-03-29
Överenskommelse i EU om utbyggnad av ladd- och tankinfrastruktur

Europaparlamentet och EU:s ministerråd har kommit överens om tidsramar för att bygga ut infrastrukturen för laddning och tankning av vätgas i Europa. Överenskommelsen bygger på EU-kommissionens tidigare förslag.

2023-03-29
Ekdahl Miljö byter vd

Vd-rollen i Ekdahl Miljö AB ska lämnas över till nästa generation. Nuvarande vd Ingela Ekdahl blir kvar i verksamheten när Madeleine Ekdahl tar över som vd.

2023-03-24
19 inkomna nomineringar till Stora Åkeripriset

Den 5 maj delas Stora Åkeripriset ut. Fram till nomineringstidens utgång har nomineringar för 19 företag inkommit och juryn har nu påbörjat arbetet med att ta fram de tre finalister som ska presenteras på Sveriges Åkeriföretags årsmöteskongress i maj.