Svensk Åkeritidnings Nyhetsarkiv

Har du haft fullt upp på jobbet i veckan? Varit på tjänsteresa? Stressad över att inte ha hunnit med nyhetsflödet på Svensk Åkeritidning? Lugn - här i nyhetsarkivet får du som läsare en god överblick över de nyheter som har publicerats på sajten.

2022-05-26
Einride utökar sortimentet med trailer

Teknik- och logistikbolaget Einride fortsätter att utöka sin produktportfölj genom att lansera en semi-trailer. Produktionen av de första exemplaren beräknas vara i gång under nästa år.

2022-05-26
Norrländska vätgasprojekt kan få EU-stöd

Regeringen har godkänt att ett projekt som innebär byggandet av sex vätgasstationer för tung trafik i norra Sverige får söka medel ur EU:s fond för ett sammanlänkat Europa. Ytterligare två stora projekt som rör flera länder får grönt ljus.

2022-05-25
Fyra eldrivna betongbilar till Stockholm

I tisdags tog Swerock emot fyra helelektriska betongbilar från Volvo Lastvagnar. Fordonen ska trafikera Stockholms innerstad och minska koldioxidutsläppen med drygt 80 ton per fordon årligen.

2022-05-25
Bring sätter ut 200 nya paketboxar

200 nya paketboxar ska placeras ut i Sveriges största städer av Bring och fastighetsrådgivaren Newsec. Alla ska finnas utomhus och i anslutning till parkeringsplatser, bensinstationer och andra strategiska knutpunkter.

2022-05-24
Bellman Group förvärvar Börje Holmgrens Åkeri

Bellman Group har tecknat avtal om att förvärva Börje Holmgrens Åkeri AB, ett företag med bas i Björklinge utanför Uppsala som utför alla typer av markentreprenader inom väg, grundläggning, vatten, avlopp och dränering.

2022-05-24
Volvo Lastvagnar först i världen med fossilfritt stål

Volvo Lastvagnar blir först i världen att använda fossilfritt stål i sina lastbilar. Stålet kommer från SSAB och ska i ett första steg användas i de helelektriska lastbilarna. 

2022-05-24
Einride lägger jätteorder på Scanialastbilar

Det svenska transport- och teknikföretaget Einride har beställt 110 helelektriska lastbilar från Scania, vilket gör ordern till den största i sitt slag för Scania i Europa. Avtalet är också ett första steg i ett omfattande partnerskap inom produktutveckling mellan bolagen.

2022-05-20
Mercedes blev bästa generalagent i Sverige

Det blev en ny bortaseger i lastbilsklassen när Motorbranschens Riksförbund sammanställt sin årliga enkät om vad återförsäljarna tycker om sina generalagenter. Mercedes-Benz fick bäst betyg för bland annat sin förståelse av den lokala marknaden.

2022-05-19
Nya regler för utstationering klubbades i riksdagen

De sista delarna i EU:s  mobilitetspaket är nu på väg att införas i Sverige. Igår röstade riksdagen ja till regeringens förslag om regler för utstationering, och regeringen har i samma veva tagit beslut om att inrätta en sanktionsavgift på 60 000 kronor för utländska transportföretag som inte lever upp till kraven.

2022-05-19
Regeringen vill ändra reglerna för korta dragbilar

Regeringen vill införa nya regler för att minska olycksrisken för korta dragbilar med påhängsvagn, så kallade EU-trailrar. Förslaget anmäls nu till EU-kommissionen, för att regeringen senare ska kunna fatta beslut.