Lindströms kan bli årets tillväxtföretag i Luleå

Publicerad tors, 10/11/2018 - 07:44

Lindströms Transport i Luleå är nominerat till näringslivspriset Luleå Business Awards i kategorin Årets Tillväxtföretag.
 

- I en bransch som är hårt utsatt av konkurrens och prispress, känns det extra bra när man kan ta ny mark och växa, säger Andreas Lindström, vd och ägare i Lindströms Transport. Vi satsar på de mjuka värdena och vill bli den självklara arbetsgivaren inom transportnäringen i Norrbotten. Därför känns det extra roligt när vi nu är nominerade till årets tillväxtföretag under Luleå Business Awards.

Andreas Lindström lyfter fram bolagets medarbetare som en framgångsfaktor.

- Vår största framgångsfaktor som gjort denna tillväxtresa möjlig från första början är de fantastiska medarbetare som tillsammans bygger Lindströms Transport, säger han. I en bransch som är hårt utsatt för konkurrens och prispress försöker vi agera mot strömmen och sätter fokus på medarbetaren och det dagliga arbete som vår fantastiska personal utför. Vi anser att medarbetaren är vår största tillgång och utan nöjda medarbetare skulle vår tillväxtresa inte varit möjlig. 

Lindströms Transport är sedan en tid inne i en expansiv fas. Nyligen utökade bolaget sina livsmedelstransporter genom förvärv av delar av R Petterssons Transport i Piteå och delar av Kiruna Mejeritransporter.

Omsättningen och antalet medarbetare i Lindströms Transport har ökat de senaste åren, från 48 miljoner kronor och 44 medarbetare 2015 till 63 miljoner kronor och 57 medarbetare 2017 med en god vinstmarginal.

Efter de senaste två förvärven har Lindströms Transport sammanlagt ett 70-tal medarbetare.

Luleå Business Awards äger rum den 19 oktober i Luleå Energi Arena.