Postnord öppnar ny terminal i Växjö

Publicerad ons, 10/10/2018 - 09:42

Nu öppnar Postnords terminal i Växjö.

- Postnord växer inom logistik, och Växjöterminalen är av de investeringar i infrastruktur som vi gör för att skapa förutsättningar att hantera de nya volymerna på ett effektivt sätt, säger Jörgen Olin, regionchef i Postnord Sverige. Vi ska finnas där och möta de behov kunderna har, nu och i framtiden, och den nya terminalen blir en viktig pusselbit i detta.

Växjöterminalen ska hantera paket, pall och styckegods till och från södra Halland, Norra Skåne, Södra Småland och Öland. Dessutom kommer terminalen att fungera som distributionshubb för Växjöområdet, vilket innebär att brevbärare och chaufförer kommer att ha sin arbetsplats i den nya anläggningen.

Postnord blir hyresgäst i den anläggning som MTA Bygg och Anläggning byggt i Öjaby, strax norr om flygplatsen. Terminalen är cirka 17 000 kvadratmeter stor, och är utrustad med en paketsorteringsmaskin som kan sortera upp till 11 000 paket i timmen. Verksamheten pågår dygnet runt och totalt kommer uppåt 400 personer att arbeta i terminalen. 150 av dessa har nyrekryterats under sommaren och hösten.  

Text: Arne Andersson