Trafikverket näst bäst i ny arbetsplatsranking

Publicerad tors, 09/13/2018 - 14:08

Trafikverket kommer på andra plats när nyanlända akademiker får rangordna vilka arbetsgivare som är mest populära. I topp återfinns Volvo. 

Det är praktikprogrammet Jobbsprånget, som drivs av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA), som har sammanställt statistik från drygt 2 000 nyanlända akademiker över vilka arbetsgivare som är populärast.

Jobbsprånget hjälper nyanlända akademiker till fyra månaders praktik hos svenska arbetsgivare över hela landet.
– De arbetsgivare som toppar listan är de som arbetar aktivt med kompetensförsörjning och mångfald, säger Alexandra Ridderstad, verksamhetsansvarig för Jobbsprånget.

Under vårterminen 2018 har det inkommit fler än 5 700 ansökningar till Jobbsprångets praktikplatser. Genom Jobbsprånget kan nyanlända akademiker, bland annat ingenjörer, ekonomer, arkitekter och naturvetare, göra fyra månaders avancerad praktik på sin yrkesnivå hos anslutna arbetsgivare över hela landet.

– Det är väldigt glädjande att vi syns och hamnar i toppen i den här typen av mätningar, säger Niclas Lamberg, HR-direktör på Trafikverket. Det är också viktigt för vårt fortsatta rekryteringsarbete nu och de kommande åren att vi uppfattas som en attraktiv arbetsgivare.

Text: Arne Andersson