Logicenters färdigställer anläggning för Speed Group

Publicerad mån, 09/03/2018 - 23:07

I januari påbörjades ett viktigt byggnadsarbete på Logicenters mark utanför Borås. I logistiknavet Viared har Logicenters under nio månader uppfört en modern logistikanläggning för Speed Groups räkning. Nu är den 38 000 kvadratmeter stora fastigheten färdigställd och hyresgästen flyttar in.

Under fjärde kvartalet 2017 signerade Logicenters ett 10-årigt hyresavtal med Speed Group avseende en logistikanläggning i det snabbväxande Viaredsområdet, strax utanför Borås. Sedan inledningen av 2018 har arbetet pågått och nu är fastigheten på 38 000 kvadratmeter färdig. Anläggningen tillgodoser Speed Groups behov av mer logistikyta, strategisk placering och flexibilitet.

- Vi är väldigt nöjda med Logicenters arbetssätt där de nu har färdigställt en logistikfastighet till oss under ett mycket pressat tidsschema, säger Peter Nilsson, CEO i Speed Group. Vi har i dagsläget redan flyttat in tre kunder och verksamheten är i full gång vilket känns fantastiskt spännande. Det hade varit omöjligt att få detta i hamn med den korta tidshorisont vi haft från beslut till färdigställande utan ett mycket fint samarbete mellan näringsliv och Borås Stad. Alla intressenter vill verkligen göra något bra för Borås, vilket skapar ett mycket positivt arbetsklimat både nu och framåt där vi tillsammans hjälps åt att skapa fler arbetstillfällen.

Med endast sex mil till Göteborg är Viared viktigt för Logicenters, som investerat i flertalet fastigheter på området. Nybygget är beläget på Prognosgatan i Västra Viared och har även ett skyltläge längs med riksväg 40.

- Vi har en god relation med Borås kommun och är väldigt positiva till fler satsningar i Viared, säger Matthias Kettelhoit, Commercial Head i Logicenters. Nu har vi uppfört vår sjätte fastighet i området, denna gång för Speed Grops verksamhet, och vi kommer att fortsätta investera här.

Daniel Göök, Establishment manager, Näringslivsenheten I Borås Stad, framhåller att Borås Stad har satsat mycket på det drygt 90 hektar nya industriområdet.

- Vi är mycket nöjda med de etableringar som har gjorts där. Det borgar för en fortsatt god tillväxt i regionen och tryggar arbetsmarknaden och investeringarna på både kort och lång sikt, säger han.

Text: Arne Andersson