Uppåt för Logicenters

Publicerad tors, 08/09/2018 - 10:43

Det har varit ett framgångsrikt halvår för Logicenters. Med 15 viktiga avtal på plats som avser förvärv, uthyrning och nya utvecklingsprojekt har bolaget stärkt sin ställning ytterligare på samtliga nordiska marknader.
 

Vidare har Logicenters färdigställt tre fastigheter och undertecknat tre avsiktsförklaringar under årets första sex månader. Totalt innehar nu Logicenters över 1,6 miljoner kvadratmeter logistikutrymme i Norden, vilket gör bolaget till den ledande ägaren och utvecklaren av moderna fastigheter i Norden.

Logicenters strategi är att förvärva, äga och utveckla högkvalitativa logistikanläggningar på viktiga knutpunkter och logistiknav i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Något som visar sig ge goda resultat då företagets senaste halvår präglas av nya förvärv, hyresgäster och utvecklingsprojekt på strategiska platser såsom Arlanda, Jönköping, Odense och Tavastehus.

- Vi har kunnat stärka vår konkurrenskraft ytterligare detta halvår genom att vara snabbfotade och alltid erbjuda anpassningsbara anläggningar med moderna specifikationer, säger Matthias Kettelhoit, Commercial Head i Logicenters. Utöver fastighetsutvecklingen har vi dessutom stärkt upp internt med fem viktiga rekryteringar.

Företaget har gjort långsiktiga investeringar i fastigheterna för att möta framförallt e-handlarnas skiftande tillväxtbehov. Zalando, Babyshop och snart även Bythjul är nätbutiker som disponerar Logicenters fastigheter som distributionscenter.

- Vår affärsmodell är anpassad till kunder med föränderliga verksamheter och den flexibiliteten gör oss till en långsiktig logistikpartner, säger Matthias Kettelhoit. Vi var väl förberedda när e-handelns frammarsch drog igång och kunde därför stötta deras affär fullt ut redan från start. Nu räknar vi med att fortsätta med ett lika starkt andra halvår och planerar flera viktiga etableringar i områden som Brunna Logistikpark, Ventrupparken och Viared.