Trafikverket ser över säkra uppställningsplatser

Publicerad ons, 07/11/2018 - 12:20

Nu behövs det säkrare uppställningsplatser för att risken för stöld av diesel och gods ska minska, och även för att tryggheten för yrkesförarna som stannar längs vägen för att vila ska öka. Därför har Trafikverket fått uppdraget att se över hur uppställningsplatserna kan bli bättre.
 

Tomas Eneroth, infrastrukturminister, säger att en del av regeringens arbete är att skapa ordning och reda på vägarna. Han berättar också att transportbranschen dessutom har efterlyst säkrare uppställningsplatser.

I uppdraget ingår dessutom att Trafikverket ska göra en översyn av hur bristerna på säkra uppställningsplatser längs de större vägarna kan bli bättre. Saker som kostnader och översyn för affärsmodeller samt kostnadsuppskatta åtgärder som kan bidra till att höja säkerheten på vissa rast- och uppställningsplatser efter vägnätet ska också bli analyserade.

Tidsplanen för uppdraget är fram till utgången av Nationell infrastrukturplan för perioden 2018 – 2029, och årligen kommer detta att redovisas av Trafikverket till Näringsdepartementet för att se hur utvecklingen fortskrider.

Text: Laura Karlsson