Ny app från Scania

Publicerad tors, 05/17/2018 - 14:58

Appen Scania Fleet gör fordonslivet enklare genom att det exempelvis går att styra värmaren direkt i fordonet. Med hjälp av denna funktion går det att värma upp hytt och motor till önskad temperatur innan förarens arbetspass börjar eller sätta en timer.

Det går även att skapa felrapporter för fordon och övrig utrustning, där det även går att bifoga bilder för att förtydliga saker. I appen kan man också få en utvärdering av sitt körbeteende samt tips, som kan hjälpa föraren att för bättra sin körning. Dessutom är det möjligt att kommunicera med andra användare i sitt företag direkt i meddelandefunktionen.

För kontorspersonal går det att få en överblick av företagets fordonspark direkt i kartan. Man får även data från alla fordon och detaljerad data om körtider och aktiviteter för alla förare.

Scania Fleet går att nå genom infotainmentsystemet i den nya generationen Scaniafordon och som förare får man bland annat tillgång till meddelandetjänsten och adressboken. Man kan koppla sin telefon till infotainmentsystemet och då går det att ringa direkt ifrån Scania Fleet och även få nya destinationer skickade till sig från Fleet Management Portalen. Kontorspersonal skickar en planerad färdväg till föraren som man får upp i infotainmentsystemets GPS. 

När Scania Fleet beräknar en färdväg beräknas också en ankomsttid som uppdateras kontinuerligt under körningen.

Text: Arne Andersson