LBC Borås får ny vd och ordförande

Publicerad tors, 05/17/2018 - 15:00

I mitten av augusti tillträder Pierre Höglund som vd i LBC Borås. Jan-Erik Eskilsby har utsetts till ny styrelseordförande i LBC Borås.
 

Pierre Höglund kommer närmast från Uddetorp Invest med dotterbolagen Cernera Fastigheter, Onyx Sportcenter, Viskan Group med flera, där han under de senaste 6 åren arbetat som ekonomichef.

- Vi är väldigt nöjda med rekryteringen, säger Jan-Erik Eskilsby, nytillträdd styrelseordförande i LBC Borås. Pierre har mycket goda finansiella kunskaper och erfarenheter och förstår affären väl på en operativ nivå. Dessutom är han strategisk och bedömer risker och framgångsfaktorer väl. Detta stämmer bra överens med vår affärsidé och hur vi jobbar. Pierre är ett känt namn inom LBC Borås då han tidigare arbetat på företaget som ekonomichef under åren 2001 – 2010. I dag omsätter vi drygt 500 miljoner kronor per år och är i en expansiv fas. Pierres egenskaper som person och ledare stämmer väl in i profilen som den vd som vi sökte för att föra LBC till nästa nivå.

Utöver ny vd har LBC Borås även utsett ny styrelseordförande. Det är Jan-Erik Eskilsby som är aktieägare LBC Borås med företaget Via Retro AB. Jan-Erik är uppväxt i en åkarfamilj och har sedan barnsben inhämtat kunskap om åkeribranschen. Tidigare under sitt yrkesliv har Jan-Erik bland annat arbetat 17 år för Volvo Lastvagnar (varav 3 år i USA, 3 år i Kanada och 3 år i Ryssland), som marknadschef på Scania och generalagent för Allison Transmission i norra Europa. Valberedningen i LBC Borås har sett Jan-Eriks stora kunskap och erfarenhet inom ett brett område som ytterst värdefullt.