Dansk order till Optidev

Publicerad tors, 05/17/2018 - 14:55

Optidev gör affär med en av Danmarks största transportörer.

– Vi kom i rätt tid, med rätt produkt och till rätt pris. Dessutom gillar Danske Fragtmænd Optidevs erbjudande och sätt att arbeta.

Kristian Smedegaard är Country Manager för Optidev i Danmark. Han har varit med nästan från start när svenska Optidev öppnade kontor i Danmark förra året. Affären med Danske Fragtmænd, en av landets största nationella transportörer, handlar om hyra och serviceavtal under fem år av drygt  1800 handdatorer som bland annat skall användas av chaufförerna. De nya handdatorerna, Dolphin CT60, ersätter IKON-terminalerna från Psion som används i dag.

På Optidev ser man med stor tillförsikt på utvecklingen på den nordiska marknaden. Behovet av robusta mobilitetslösningar för insamling av affärskritisk information växer i många branscher. Konceptet som Optidev erbjuder med både hård- och egen mjukvara kopplat till service och support är man relativt ensamma om. 

– Vi växer på alla våra marknader. Förutom transportbranschen är blåljus- och säkerhetsbranscherna mycket intressanta i Danmark, avslutar Optidevs vd Fredrik Logenius. 

Text: Arne Andersson