Jan Kilström slutar som vd i Green Cargo

Publicerad tis, 05/15/2018 - 10:33

Efter fem år lämnar Jan Kilström Green Cargo och befattningen som bolagets vd. Under hösten tillträder Kilström ett nytt vd-uppdrag.

- Jag har trivts fantastiskt bra på Green Cargo och är väldigt stolt över allt vi har presterat, säger Jan Kilström. Vi har under de här åren åstadkommit en stark resultatförbättring i bolaget. Men, jag har fått ett spännande erbjudande som jag inte kunde tacka nej till. Exakt vad jag ska göra kan jag inte säga idag.

Green Cargos nytillträdde styrelseordförande Jan Sundling framhåller att Jan Kilström med sitt engagemang och driv har gjort ett mycket bra arbete med att utveckla Green Cargo och hantera de utmaningar företaget ställts inför.

- Han har på ett betydande sätt bidragit till den kraftiga resultatförbättring och omstrukturering av bolaget till en mer effektiv organisation, säger han. Jag respekterar hans beslut att nu lämna för att börja en ny fas i sitt professionella liv och från styrelsens sida vill vi tacka honom för alla hans insatser.

Jan Kilström förklarar att det är med ett visst vemod han nu väljer att lämna Green Cargo efter så många år.

- Men det här är rätt tid för mig att lämna och låta ett nytt ledarskap styra bolaget i sin fortsätta utveckling, säger han. Jag vill tacka styrelsen för deras förtroende, men framför allt vill jag tacka alla fantastiska medarbetare på Green Cargo.
Rekrytering efter ny vd har påbörjats.

Jan Kilström har tidigare under sitt yrkesliv varit vd i ytterligare ett antal transport- och logistikföretag, bland andra Bring Frgo och dåvarande Nils Hanssons Åkeri.