Iveco värvar ny Norden- och Baltikumchef från Daimler

Publicerad tis, 05/15/2018 - 12:15

Håkan Jönsson har utsetts till ny Business Director för Iveco North Europe & Baltics. Därmed blir Håkan Jönsson högste ansvarig för Ivecos transportfordon och lastbilar i Norden och Baltikum, samt bussar i Norden.
 

- Jag ser verkligen fram emot att börja arbeta på Iveco, säger Håkan Jönsson. Produkterna är de bästa tänkbara och den tekniska utvecklingen med fokus på hållbara transporter är i framkant. Speciellt intressanta är de naturgasdrivna transportbilarna, lastbilarna och bussarna. En annan spännande produkt är transportbilen Iveco Daily som blivit utsedd till International Van of the Year 2018.

Håkan Jönsson är 43 år och bor i Malmö. Han har en mångårig erfarenhet från transportbranschen.

Håkan har sedan 2007 arbetat för Daimler Buses, först med bland annat ansvar för den svenska marknaden och han har sedan 2015 varit placerad i Ulm, Tyskland för Daimler där han varit Market Manager för generalagenterna i 28 länder i Europa och Centralasien.

Håkan tillträder sin nya befattning som Business Director den 1 augusti i år och kommer att vara placerad i Albertslund i Köpenhamn, där Ivecos huvudkontor för de åtta marknaderna i Norden och Baltikum är beläget.