GN Logistics anläggning i Luxemburg är nu invigd

Publicerad tors, 04/26/2018 - 13:09

Svensk Åkeritidning var på plats i Luxemburg på onsdagen, den 25 april, när GN Logistics invigde sin nya och toppmoderna logistikanläggning som blir navet i GN Transports och GN Logistics logistikupplägg och transporter mellan Sverige och Frankrike/Benelux.

I mars 2017 tog Luxemburgs vice premiärminister och tillika ekonomiminister, Étienne Schneider, tillsammans med Luxemburgs borgmästare Laurent Zeimet, Pelle Nilsson, vd och ägare i GN Logistics moderbolag GN Transport och Martin Rudensjö, vd i GN Logistics i Luxemburg de första spadtagen till logistikanläggningen som byggs i Bettembourg industriområde i Luxemburg.

Och drygt ett år senare, på onsdagen, den 25 april i år, var det dags för invigning i den toppmoderna anläggningen. Inbjudna kunder, leverantörer, medarbetare och övriga samarbetspartners var närvarande när Pelle Nilsson, Henrik Nilsson och Martin Rudensjö från GN Transport/GN Logistics klippte bandet och förklarade anläggningen invigd.

- Den nya anläggningen har en yta av 4 500 kvadratmeter och är belägen i anslutning till kombiterminalen i Bettembourg, säger Martin Rudensjö till Svensk Åkeritidning. Vi genomför den här investeringen eftersom vi knyter till oss fler kunder och eftersom det möjliggör att vi kan uppnå vårt mål om att 40 procent av alla våra transporter ska utföras intermodalt i samverkan mellan lastbil och järnväg år 2020. Genom den nya anläggningen får vi även möjlighet att utöka vår verksamhet inom tredjepartslogistik i Luxemburg.

GN Transport är ett privatägt transport- och logistikföretag med huvudkontor i Halmstad och dotterbolag i Luxemburg och Frankrike. Bolaget utför transporter mellan Sverige/Skandinavien och Frankrike/Benelux, samt inrikes godstransporter i Sverige. Transporterna sker dels med lastbilar, dels i intermodala upplägg där lastbil och järnväg samverkar.

GN Transport utför även lagrings- och tredjepartslogistiktjänster och bolaget förfogar bland annat över ett eget tullager i Halmstad. 

GN Transport inklusive dotterbolagen i Frankrike och Luxemburg har sammanlagt drygt 80 anställda och en trailerflotta på 175 enheter. GN Logistics i Luxemburg har 20 medarbetare.