Jens Nilsson avliden

Publicerad tis, 03/13/2018 - 16:40

Den svenska socialdemokratiska Europaparlamentarikern Jens Nilsson har avlidit efter en tids sjukdom.
 

Jens Nilsson var sedan 2011 Europaparlamentariker och ledamot av parlamentets transportutskott och utskottet för regional utveckling. Han var även ordförande i parlamentets intergrupp för social ekonomi – en fråga som låg honom varmt om hjärtat efter ett långt engagemang som kommunalpolitiker och kommunalråd i Östersund.

- Jens Nilssons värme och djupa engagemang för det lokala och regionala, såväl som det globala, lämnar ett stort tomrum efter sig i den svenska socialdemokratiska delegationen i Europaparlamentet, säger Sigrid Böe, presschef för Svenska Socialdemokrater i Europaparlamentet.

Sören Larsen, CEO i Nordic Logistics Association som är Sveriges Åkeriföretags, danska DTL:s och norska NLF:s gemensamma representationsorganisation i Bryssel, framhåller att det är med stor sorg Nordic Logistics Association har tagit emot beskedet om Jens Nilssons bortgång.

- Vi har haft förmånen att arbeta nära tillsammans med Jens under de senaste åren om de många frågor som passerade hans bord som medlem i Europaparlamentet, säger Sören Larsen. I många frågor delade vi ställningstaganden, bekymmer och lösningar i vårt arbete för att försöka återupprätta rättvisa konkurrensvillkor för vägtransporter i Sverige, Norden och EU. Jens lämnar efter sig ett viktigt bidrag till detta arbete och vi kommer att sakna hans del i arbetet.

Sören Larsen betonar att Jens även hade ett starkt band till lokala och regionala frågor och lyckades som få att skapa en länk mellan arbetet i EU och den lokala och regionala nivån.

- Jens var en traditionell politiker med fokus på resultat och vad som är möjligt att uppnå för resultat. Även om vi representerar de två olika sidorna på arbetsmarknaden, kunde vi alltid ha en öppen, konstruktiv dialog med Jens. Han var en god man. Våra tankar går till hans familj och vänner samt till hans kollegor i Europaparlamentet.