Gävle Fjärrfrakt får ny ägare

Publicerad tis, 03/13/2018 - 18:55

Rolf Ågren med familj säljer sitt väletablerade familjeföretag Gävle Fjärrfrakt till Joakim Tuvér. Joakim har tidigare varit anställd i Gävle Fjärrfrakt under närmare tio års tid och har god branschkunskap.
 

- Nu efter 46 år i branschen så är det dags för mig att anta nya utmaningar, nämligen att trappa ner och försöka få lite mer ledig tid när jag har hälsan i behåll, säger Rolf Ågren, avgående vd och ägare i Gävle Fjärrfrakt. Vi i familjen tog beslutet att sälja företaget då inget av våra barn är intresserat av att driva åkeriet vidare. Åkeriet har funnits i familjen Ågrens ägo sedan 1943, det vill säga 75 år i år – 2018.

Gävle Fjärrfrakt är i dag ett väletablerat åkeri med trafik från Gävleborgs län till Göteborg och Skåne för DHL Freight och även med transporter för Bring Frigo mellan Gävleborgs län och Skåne. Dessutom utför Gävle Fjärrfrakt en hel del lokala uppdrag för direktkunder runt om i landet.

Omsättningen i Gävle Fjärrfrakt uppgick det brutna räkenskapsåret 2016 – 2017 till cirka 48 miljoner kronor.

Gävle Fjärrfrakt har 17 lastbilar, 1 budbil och 37 anställda.

- I år – 2018 – har vi bedrivit linjetrafik till och från Skåne för ASG/DHL i 50 år, säger Rolf Ågren. Efter så många år som jag arbetat i familjeföretaget så har det varit både höga toppar och djupa dalar, men sådana kommer man oftast över. Jag har skaffat mig ett brett kontaktnät bland kunder, leverantörer och kollegor inom branschen, och de jag har lärt känna har alltid varit seriösa i sin roll.

Rolf Ågren har under årens lopp varit styrelseledamot i ASG:s och sedermera DHL:s transportörförening ASG-T/DHL-T i 20 år, varit ordförande i samma förening i 14 år.

- Mitt mandat i DHL-T:s styrelse gick ut 2017 så då beslutade jag mig för att inte ställa upp för omval, säger Rolf Ågren.

Han har även varit ledamot i Sveriges Åkeriföretags centrala styrelse 2007 – 2014, och även många år i den regionala styrelsen i Gävleborg för samma organisation.

- Jag vill tacka min familj som alltid låtit mig arbeta för företagets bästa, alla mina anställda genom åren som varit trogna företaget, många uppemot 30 år, vilket jag tycker är ett bra betyg för mig/oss att vi  månat om personalen och deras familjer, och att de stannat kvar hos oss i många år, säger Rolf Ågren. Med rutinerad och bra personal kommer man långt. Avslutningsvis vill jag lyckönska den nye ägaren Joakim och personalen till förhoppningsvis många framgångsrika år inom åkerinäringen. Jag kommer inte att helt försvinna från branschen då jag jobbar kvar i 6 månader på halvtid till att börja med – sedan sitter jag kvar som ordförande i styrelsen i Gävle Fjärrfrakt.