Två åkerier tar över Schenker-trafik av Fågelsta Åkeri

Publicerad mån, 02/12/2018 - 14:35

Mjölby-baserade Fågelsta Åkeri & Frystransporter överlåter sina åkeriverksamheter till de båda åkerierna Fågelsta Transport och Fågelsta Distribution.
 

Nystartade Fågelsta Transport tar över fjärrtrafiken i Fågelsta Åkeri & Frystransporter. Bakom Fågelsta Transport står tre tidigare anställda i Fågelsta Åkeri & Frystransporter; Micke Samuelsson, Fredric Heurlén och Julle Carlsson.

Denna verksamhet omfattar 65 anställda och 32 lastbilar som bedriver linjetrafik för DB Schenker från Linköping/Norrköping till Stockholm, Gävle, Västerås och Borlänge.

Fågelsta Transport beräknas få en årsomsättning på cirka 75 miljoner kronor.

Fågelsta Distribution har tagit över krets- och lokaltrafiken från Fågelsta Åkeri & Frystransporter. Fågelsta Distribution ägs och drivs av Lollo Karlsson och Våge Ahl. Lollo och Våge har tidigare varit verksamma i Fågelsta Åkeri & Frystransporter och Lollo var även en av ägarna till det bolaget.

Verksamheten i Fågelsta Distribution består av 35 anställda och 28 fordon, samt krets- och lokaltrafik för DB Schenker i Linköping till/från Borensberg, Motala, Mjölby, Mantorp, Skänninge, Vadstena, Ödeshög, Kisa, Horn, Norrköping, Nyköping, Katrineholm och Flen.

Årsomsättningen i Fågelsta Distribution beräknas uppgå till cirka 28 miljoner kronor.

Lastbilstvätt och uthyrning av uppställningsplatser för lastbilar vid anläggningen i Mjölby drivs även fortsättningsvis via Fågelsta Property AB.
Verkstadsverksamheten i Fågelsta Åkeri & Frystransporter har tagits över av Rejmes Lastvagnar. Peter Ström, som har varit delägare i Fågelsta Åkeri & Frystransporter, har övergått till att bli platschef för lastbilsverkstaden som drivs i Rejmes regi.

Fågelsta Åkeri & Frystransporter var historiskt ett familjeföretag, men har sedan 2006 ägts av Lollo Karlsson, Thorbjörn Erlandsson och Peter Ström.

Dessa ägar- och verksamhetsförändringar trädde i kraft i slutet av 2017.