DHL är störst i världen

Publicerad sön, 02/11/2018 - 19:52

DHL är den enskilt största globala aktören inom godstransport-, speditions- och logistikverksamhet med en marknadsandel på cirka 5 procent i en jämförelse av de 20 största globala aktörerna inom detta område.
 

Det framgår av statistik som Journal of Commerce har tagit fram under 2017 och som DSV refererar till i sin bokslutsrapport för 2017.

Kuehne + Nagel är tvåa i världen med en marknadsandel på 4 procent, följt av trean DB Schenker med 3 procent marknadsandel. Därefter följer DSV och C.H. Robinson Worldwide med 2 procents marknadsandel vardera.

Av statistiken framgår att de 5 största aktörerna har en sammanlagd marknadsandel på cirka 16 procent. Bolagen på 6:e till 20:e plats har en sammanlagd marknadsandel på 14 procent, medan övriga aktörer svarar för 70 procents marknadsandel.

Det bör tilläggas att jämförelsen endast avser verksamheter inom godstransport-, speditions- och logistikverksamhet och alltså inte annan verksamhet som vissa av dessa bolag bedriver – till exempel postverksamheten i DHL Deutsche Post.