Jan Håkansson är ny vd i Alltransport

Publicerad fre, 01/12/2018 - 08:37

Alltransport i Östergötland med huvudkontor i Norrköping har utsett Jan Håkansson till ny vd i bolaget. Jan Håkansson har ett långt förflutet inom Arla Foods där han haft chefsbefattningar vid ett antal anläggningar, bland annat som mejerichef i Linköping, Stockholm och senast Kanada.

Jan Håkansson, tillträdde befattningen som vd i Alltransport den 8 januari i år. Han efterträder Henrik Åkerström som för en tid sedan tillträdde som vd i Norrköpings Hamn och Stuveri.

- När det stod klart att det var dags för Alltransport att söka ny vd bestämde vi oss för att göra processen noggrann, säger Meta Ryderstedt, styrelseordförande i Alltransport till Svensk Åkeritidnings nätupplaga. Från att fråga våra anställda vilka krav och erfarenheter som de önskade på sin nya chef till att verkligen följa den framtagna kravspecifikationen till dess att anställningsavtalet var påskrivet. Våra arbetstagarrepresentanter har gjort ett enastående jobb och tagit ansvar för sin roll i styrelsen.

Meta Ryderstedt betonar att det den här gången är ledarskap och affärsmässighet som har stått högst på listan och inte branscherfarenhet som vid tidigare vd-rekryteringar.

- Jag kan se det kloka i det då Alltransport nu är i ett bra läge vad gäller professionella verksamhetsansvariga och vd:ar för våra dotterbolag, säger hon. Den kompetensen har vi förstärkt de senaste åren. Nu behövs ett annat ledarskap än tidigare.

Jan Håkansson har ett långt förflutet inom Arla Foods där han arbetat på många driftsplatser i olika chefsbefattningar, såsom mejerichef i Linköping, Stockholm och senast i Kanada.

- Han tillbringade drygt tre år i Toronto, fick arbeta i en helt ny kultur och med nya människor vilket vi förstår var väldigt utvecklande, säger Meta Ryderstedt. Tiden från det att Jan kom tillbaka till Sverige i september 2017 arbetade han som Senior Advisor inom Arla. Vi ser det som en stor fördel att Jan har erfarenhet från liknande verksamhetskoncept och att han delar våra värderingar vad gäller våra åkares och koncernens intressen.

Jan Håkansson framhåller att han alltid sätter medarbetarna i fokus så att man tillsammans i teamet kan möta kundernas behov och ägarnas förväntningar.

- Öppen kommunikation och att bygga på varandras idéer är ledstjärnan i mitt ledarskap, säger han. Vi ska förbereda oss och bygga inför framtiden – alltid på ett hållbart sätt och med ett långsiktigt tänk i sann Alltransportanda.