Allmiljö expanderar stort i Mellansverige

Publicerad mån, 12/11/2017 - 20:24

Umeå-baserade Allmiljö har vunnit en ny stor upphandling gällande insamling av hushållsavfall. Avtalet gäller för hela åtta kommuner i Västmanland; Arboga, Fagersta, Hallstahammar, Kungsör, Köping, Norberg, Skinnskatteberg och Surahammar. Renhållningen i dessa kommuner sker för närvarande i kommunal regi.

Avtalet, som är sjuårigt inklusive förlängning, har ett ordervärde på cirka 25 miljoner kronor per år.
- Det känns verkligen jätteroligt, då det här är den klart största affären någonsin för bolaget och faktiskt även den största i koncernens historia, säger Stefan Johansson, vd i Allmiljö och Kaj Johansson Gruppen. Vi kommer att nyinvestera i ett 15-tal fordon och anställa ett stort antal chaufförer i regionen.

De flesta fordonen i uppdraget kommer att drivas med biogas. Det matavfall som samlas in utgör basen för biogasproduktionen i regionen, så med biogas i sopbilarnas tankar blir kretsloppet fulländat.

- Uppdraget påbörjas i oktober 2018, men då det är så pass stort och omfattande kommer arbetet med att planera projektet, beställa fordon och söka lämpliga lokaler för etablering av ett platskontor i Västmanland att påbörjas direkt, säger Håkan Bergman, affärsområdeschef för slam & renhållning i Allmiljö.

Insamlingen av hushållsavfall i Västmanland sker för närvarande i kommunal regi, genom Vafab Miljö, som i och med detta avtal kommer att bli Allmiljös uppdragsgivare.  

Allmiljö i Umeå arbetar med avfallshantering och transporter. Företaget etablerades 1999, har närmare 50 anställda och omsätter cirka 100 miljoner per år. Företaget ingår i Kaj Johansson Gruppen som har sitt säte i Vännäsby.