GDL tar över C-R Johanssons Åkeri

Publicerad tis, 12/05/2017 - 15:06

En av Sveriges större transport-, åkeri- och logistikkoncerner, GDL Transport, stärker sin närvaro i Västsverige genom att förvärva välkända C-R Johanssons Åkeri med huvudkontor i Varberg och avdelningskontor i Halmstad och Jönköping.

Förvärvet passar väldigt bra in i GDL:s marknadsstrategi att vara starkt lokalt förankrat.
GDL är utöver Göteborg etablerat på 19 orter i södra och östra Sverige. Genom förvärvet av C-R Johanssons Åkeri blir GDL även en stark representant i västra Sverige.

C-R Johanssons Åkeri startade redan 1959 och omsätter cirka 175 miljoner kronor per år och har drygt 200 anställda. Dessutom bedriver C-R Johanssons Åkeri en utbildningsenhet för chaufförer och utbildningar inom ADR, YKB, truck med flera.

- C-R Johanssons Åkeri är ett välskött företag som passar perfekt in i GDL, säger Henrik Holm, vd i GDL Transport. Företagskulturen liknar vår och utbildningsenheten kommer vi att utveckla så att vi kan bistå alla GDL:s avtalsåkare. Geografin stämmer också väldigt bra in i GDLs tillväxt-strategi. Därtill är jag glad för att Per Johansson stannar kvar under en period så att vi kan säkra en bra övergång till det nya ägarskapet.

Per Johansson framhåller att han har haft en dialog med GDL under en längre tid.

-  Det har varit viktigt för mig att det företag som min pappa och jag har byggt upp får fortsätta i en trygg och säker framtid, säger han. Det är jag helt övertygad om att det gör genom försäljningen till GDL.