Wist i ny storaffär med Skellefteå Lastbilsstation

Publicerad tors, 06/24/2021 - 10:19

Skellefteå Lastbilsstation köper ytterligare 24 nya Volvolastbilar av Wist Last & Buss. Det är transportföretagets andra stora köp under det senaste året och sker i syfte att möta ett ökat kundtryck.

– Det finns flera olika anledningar till att vi satsar på nya lastbilar. En är att vi behöver förnya vagnparken, men den största orsaken är att vi har en kraftig ökning i uppdrag och behöver öka antalet lastbilar, säger Magnus Svedberg, vd på Skellefteå Lastbilsstation.

Skellefteå Lastbilsstation har gått från en omsättning på 288 miljoner 2019 till att i år omsätta över 400 miljoner. Företaget är ett av de snabbast växande i regionen. Men det var inte länge sedan som utvecklingen stod stilla.

– Vi satte oss ned i ledningsgruppen och styrelsen och organiserade om, drog upp planer och visioner. De blev en omstart och med den satsningen fick vi en boost i hela företaget.

– Vi gör bra jobb, våra kunder gillar det och det ger fler nya kunder. Det ställer också högre krav på oss, säger Magnus Svedberg.

För att möta efterfrågan köpte Skellefteå Lastbilsstation 13 nya lastbilar och 7 släpvagnar förra året och nu köper man ytterligare 24 Volvolastbilar av modellen FH med I-Save av Wist Last & Buss.

– Externa åkerier som kör åt oss får allt svårare att harmonisera med oss. Vi behöver vara mer dynamiska. Genom att istället använda egna lastbilar blir vi mer flexibla och kostnadseffektiva. När vi satsar stort på nya lastbilar talar vi också om för marknaden att vi förnyar oss, att vi satsar och är på frammarsch. Det är ett sätt att visa chaufförer att vi är en intressant arbetsgivare.

Mats Karlsson Ek, vd på Wist Last & Buss, säger att affären är en av de största som gjorts av en privat återförsäjare på marknaden.

– För oss är det viktigt att skapa långsiktiga relationer med kunderna, relationer som lever även efter en affär med service och annat. Vi ska ha erbjudanden som passar alla kunder, oavsett om det är en stor eller liten kund. Alla har olika behov som vi ska hantera.

Stefan Strand, vd på Volvo Lastvagnar Sverige, är glad och stolt över att få leverera så många bilar till Skellefteå Lastbilsstation.

– Alla transportföretag vill sänka bränsleförbrukningen och samtidigt minska koldioxidutsläppen, inte minst de som kör fjärrtransporter. Med dessa lastbilar ger vi möjligheten att minska både driftskostnader och miljöpåverkan.

Ett av de 24 ekipagen som ska levereras till Skellefteå Lastbilsstation.