Widriksson investerar i ny citylastbil

Publicerad ons, 09/28/2022 - 08:44

En helt ny höj- och sänkbar distributionsbil från Mercedes-Benz är Widriksson Logistiks nyaste tillskott i fordonsparken. Den unika utformningen ska bidra till bättre arbetsmiljö och ökad trafiksäkerhet.

Fordonet är enligt företagets beskrivning en Mercedes-Benz Econic med höj- och sänkbart ”Stockholmsskåp” som har en lågbyggd hytt för att underlätta in- och ursteg. Det ska också vara enkelt att gå ut på höger sida tack vare ”bussdörren” och det låga golvet. De stora rutorna gör det lättare att se medtrafikanter och att få ögonkontakt eftersom föraren sitter lika lågt som i en buss. Econic är också försedd med flera kameror och radarsystem som bevakar de partier som är svåra att se i backspeglar.

– Vi strävar hela tiden efter att utvecklas och testa nytt, med siktet inställt på smidig, effektiv och hållbar logistik. Vi har valt Econic eftersom det är ett fordon som passar perfekt för citydistribution och ställer höga krav på arbetsmiljö och trafiksäkerhet, något som är mycket viktigt för oss, säger Johan Nyblom, vd Widriksson Logistik. 

Fordonet är det första av Econic-modellen för Widriksson, men det kan bli aktuellt med fler fordon längre fram skriver företaget.

Widrikssons nyaste tillskott.