Widriksson får ny transportchef

Publicerad ons, 01/12/2022 - 10:31

Widriksson Logistik har rekryterat Mikael Karlborg Hedrén som ny transportchef. Mikaels främsta uppdrag blir enligt företaget att leda fältteamet med gruppchefer och chaufförer samt att säkerställa hög kvalitet i leveranserna.

I samband med att företaget vuxit har den tidigare rollen som operativ chef delats upp i två separata befattningar: logistikchef och transportchef. Rollen som transportchef är därmed en ny nyckelroll inom bolaget, skriver Widriksson Logistik i ett pressmeddelande. Våren 2021 utsågs Tomas Grönkvist till logistikchef och nu får bolaget alltså en ny transportchef. 

Mikael ska ingå i ledningsgruppen och bland annat leda fältteamet med gruppchefer och chaufförer. I ansvaret ingår att se till att leveranserna utförs utifrån kundernas och företagets krav. 

Mikael kommer närmast från en roll som depåchef på Keolis och har haft flera ledande roller inom transport och HR. Han beskrivs som en person som är van vid att jobba med att säkerställa rutinefterlevnad och struktur, och som kan entusiasmera och engagera.

– Mikael har gedigen ledarerfarenhet och vet hur det är att jobba med personalintensiv verksamhet i stressig storstadsmiljö. Han är duktig på att skapa engagemang och jag är övertygad om att han kommer att bidra till att stärka Widrikssons värderingar och vår position som ledande aktör inom last mile-logistik, säger Johan Nyblom, vd på Widriksson Logistik.

Mikael Karlborg, ny transportchef på Widriksson Logistik.