Wibax utökar lagring för Sunpine

Publicerad ons, 09/23/2020 - 09:26

Som ett led i Sunpines fortsatta expansion har avtal tecknats tillsammans med Wibax om investeringar i ny lagringskapacitet.

En tank på 18 000 kubikmeter färdigställs vid Sunpines anläggning i Piteå för lagring av tallolja och denna beräknas vara klar under första halvåret 2021.

Vidare fortsätter Sunpine sin satsning på utökad lagringskapacitet i Norrköping. En ny tank för tallolja kommer att byggas och beräknas vara klar under sista kvartalet år 2021. Detta fördubblar lagerkapaciteten i Norrköping mot idag.

- Vi förlänger även vårt nuvarande transportsamarbete med Wibax, säger Sunpines logistikchef Linus Romfelt. Det är oerhört viktigt för oss med effektiva transportflöden.

Linus Romfelt framhåller att man fortsätter jobba hållbart och att maximera returtransporterna.

- Vi är glada att tillsammans med Wibax möjliggöra utökad lagringskapacitet i samband med vår pågående investering för en ökad produktionsvolym, säger Wibax Logistics vd Magnus Sundström. Vi är väldigt glada att vi har fått ett förnyat förtroende som logistikpartner och kan fortsätta leverera tallolja med en miljövänlig och effektiv logistiklösning.