Wallenius Marine prisas för hållbarhetsarbete

Publicerad tors, 11/15/2018 - 11:40

Svensk Åkeritidning var på plats på konferensanläggningen Norrsken i Stockholm på onsdagskvällen när Wallenius Marine tog emot Hållbarhetspriset 2018.

Det var Wallenius Marine som blev vinnare av Hållbarhetspriset 2018 för sitt genuina hållbarhetsarbete. Priset delades ut på onsdagskvällen och på scenen stod även finalisterna Wibax Logistics och Widrikssons Åkeri.

Motiveringen lyder:

”Wallenius Marine har under stenhård global konkurrens och med en helhetssyn fokuserat på hållbarhetsfrågorna. Wallenius var det första rederiet i Sverige och bland de första i världen som miljöcertifierade sin verksamhet enligt den internationella standarden ISO 14001. Rederiet arbetar för minskad miljöpåverkan på en mängd områden, till exempel med fartygsdesign, drivmedel, digitala övervakningssystem för att optimera prestandan, ruttoptimering med mera. Wallenius har även gjort stora investeringar för att rena ballastvatten. Ytterligare en viktig aspekt är en hållbar personalpolitik med satsningar på kompetens och utbildning och med goda villkor och arbetsmiljö för de anställda
”.

Hållbarhetspriset 2018.

- Det är både överraskande och kul och vi är naturligtvis väldigt glada över att få ta emot Hållbarhetspriset 2018, säger Per Tunell, chief operating officer i Wallenius Marine. Det ger oss energi till vårt fortsatta hållbarhetsarbete. Prissumman på 50 000 kommer vi att skänka till WWF:s arbete för hållbara hav. Dessutom skjuter Wallenius Marine till ytterligare 50 000 kronor som också doneras till detta ändamål.


Det var hög nivå på de nominerade till årets hållbarhetspris.


- Vi fick in många nomineringar till Hållbarhetspriset 2018 och konkurrensen var hård men en vinnare har utsetts, grattis Wallenius Marine, säger Mattias Dahl, vd i Transportföretagen och juryrepresentant i detta hållbarhetspris. Wallenius Marine har under stenhård global konkurrens och med en helhetssyn fokuserat på hållbarhetsfrågorna. Rederiet arbetar för minskad miljöpåverkan på en mängd områden och med en helhetssyn som omfattar satsningar på utbildning och kompetens. Både vinnare och finalister visar att det transportsmarta är möjligt, med driv, engagemang och ekonomiska insatser leder de branschen mot en hållbar transportsektor.

Juryn:


Maria Börjesson, professor i nationalekonomi vid VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut. Mattias Dahl, vd Transportföretagen. Sten Forseke, entreprenör som brinner för att utveckla nya företag som utmanar etablerade affärsmodeller och bidrar till en hållbarare värld. Lotta Gröning, politisk debattör och krönikör i Expressen.

Transportföretagens Hållbarhetspris syftar till att uppmärksamma och belöna personer och organisationer som arbetar för en mer hållbar transportsektor. Genom att lyfta fram en mångfald goda exempel på branschens arbete med ny teknik och innovationer kan fler inspireras till att fortsätta arbetet mot en hållbar transportsektor.