Volvo-kontrakt till Dachser

Publicerad tors, 01/17/2019 - 16:19

Dachser har tecknat ett avtal om att med två specialbyggda megatrailerekipage frakta reservdelar från Volvo Cars i Torslanda utanför Göteborg till Dachser Swedens filial i Göteborg.

Dachser Sweden hanterar nu transporter av Volvo Cars reservdelar från Torslanda till Dachser på Arendals Allé och vidare till Volvo Cars olika lager och övriga mottagare i Tyskland.


Dachser kommer att starta med så kallad shuttle trafik mellan Volvo Cars och Dachser i Göteborg 6 gånger per dag. 


- Vi har skapat ett väldigt spännande och unikt koncept för Volvo Cars, säger Carl-Johan Westas, avdelningschef i Dachser Sweden i Göteborg. 


Som en del av upplägget med Volvo Cars erbjuder Dachser dessutom så kallad ”kaoslastning”. Det innebär att Volvo från sin distributionsterminal i Göteborg kan lasta en hel Dachser-trailer åt gången med reservdelar till Tyskland i takt med att beställningarna slutförs och förpackas. Därefter fraktas godset – Volvos reservdelar – till Dachsers terminal i Göteborg, där det sorteras och transporteras vidare till Volvo-lager i Tyskland.

Samarbetet startade nyligen och de två nya trailerekipagen kör redan i skytteltrafik mellan Volvo Cars och Dachser i Göteborg.