Volta Trucks visar upp två nya modeller

Publicerad tis, 04/26/2022 - 16:31

Den svenska el-lastbilstillverkaren Volta Trucks meddelade idag att man tagit fram två nya modeller, en på 7,5 ton och en på 12 ton. Modellerna är utvecklade för citytransporter.

För att hålla en hög nivå säkerhetsmässigt har modellerna begåvats med 220 graders fri sikt samt kameror som ger 360 graders sikt. Det är samma lösning som i Volta Trucks första lastbilsmodell, Volta Zero, en 16-tonnare som börjar tillverkas senare i år. De nya modellerna har också fått en förarmiljö med låg förarposition och intuitiv digital instrumentering. En annat säkerhetsdetalj som skiljer fordonen från konventiella lösningar är att hytten har skjutdörrar som minskar risker för att framför allt cyklister kör in i öppnade dörrar, något som är viktigare ju mer fordonet körs i stadsmiljö.

De nya modellerna ska börja tillverkas 2024 och företaget beräknar att de nya modellerna kommer att innebära en totatförsäljning för Volta Trucks modeller på 27 000 fordon när produktionen är i full kapacitet 2025. Volta Zero har hittills beställts i 6 000 exemplar, där DB Schenker står för nästan 1 500 fordon.

De två nya modellerna visas nu upp för allmänheten.