Tina Vedin är ny vd i Örnfrakt

Publicerad tors, 11/15/2018 - 15:16

Styrelsen i Örnfrakt i Örnsköldsvik har utsett Tina Vedin, 46 år, till ny vd i bolaget. Hon tillträdde sin nya befattning den 14 november.

Tina Vedin är sedan 2012 anställd i Örnfrakt. Under sin hittillsvarande tid i bolaget har hon varit ekonomichef och vice vd. Sedan april i år och fram till november i år har hon dessutom varit tillförordnad vd. Detta sedan bolagets tidigare vd, i samförstånd med styrelsen, lämnade Örnfrakt och sin befattning den 9 april i år.


Tina Vedin är gift och har två barn. Hennes fritidsintressen är träning, resor och motorsport.
Tina Vedin har mångårig erfarenhet av chefsbefattningar inom näringslivet. Tidigare i sin karriär har hon bland annat varit anställd inom Holmen Skog och Sekab i Västernorrlands län. 


Tina Vedin, vd i Örnfrakt.

- Jag ser fram emot att få axla rollen som vd i Örnfrakt, säger Tina Vedin till Svensk Åkeritidning. Jag har en kort startsträcka eftersom jag varit verksam i bolaget sedan snart 7 år tillbaka och därmed har god inblick i bolaget och framförallt har etablerade kontakter med kunder, medlemmar, anställda och leverantörer.


Utöver att fortsätta utveckla Örnfrakt till ett lönsamt och modernt transport- och logistikföretag även i framtiden lägger Tina Vedin stor vikt vid att rekrytera rätt medarbetare till rätt befattningar och att få ett fungerande lagarbete i hela organisationen. 


- Jag och mina medarbetare har även en dialog med bolagets medlemsföretag när det gäller rekrytering av exempelvis lastbils- och maskinförare, säger hon. Med tanke på att det råder stor brist på både personal och resurser i åkeribranschen är det extra viktigt att arbeta aktivt med dessa betydelsefulla frågor. Det är av största vikt att ha en organisation som kan möta både våra kunders behov/krav, och samtidigt möta de utmaningar marknaden medför.


Inom Örnfrakt finns det ett ständigt behov av att rekrytera. 


- Vi lägger stor vikt vid att hitta medarbetare med rätt personlighet, med det driv och engagemang vi söker, säger Tina Vedin. Vår verksamhet pågår 24 timmar per dygn och innebär snabba beslut. Vi jobbar därför mycket proaktivt och med hållbarhet i fokus i alla led.

Örnfrakt är en av landets större lastbilscentraler. Sedan juni 2016 ingår även Gidmarks Grus & Betong i Örnfrakt-koncernen, som ett helägt dotterbolag. Omsättningen i Örnfrakt-koncernen – med 90 medlemsföretag med sammanlagt 500 fordon och med 30 medarbetare på kontoret – beräknas 2018 att uppgå till cirka 820 miljoner kronor.