Thomas Eneroth pratar transporter på världsutställningen i Dubai

Publicerad ons, 01/12/2022 - 12:17

Världsutställningen Expo 2020 i Dubai invigdes den 1 oktober 2021 och pågår till och med 31 mars 2022. Just nu är infrastrukturminister Thomas Eneroth där för att prata om transporter och den svenska omställningen.

Temat för det svenska engagemanget är samskapande för innovation och arrangemanget har ett rekordstort deltagande från företag, organisationer, myndigheter och andra aktörer i den svenska paviljongen. Den 9–15 januari har världsutställningen temat Travel and Connectivity och Sverige har en framskjuten plats som ett framgångsrikt land för grön omställning av transportsektorn. Under besöket i Dubai besöker infrastrukturministern bland annat den svenska paviljongen och prata med både svenska företag och partnerföretag samt representanter för Förenade Arabemiraten om grön omställning av transporter och infrastruktur.

–  Sverige ligger i framkant i den gröna omställningen av transportsektorn. Vi ska visa omvärlden att det går att ställa om transportsektorn och samtidigt skapa framtidens jobb. Sverige ska driva på den gröna industriella revolutionen och vara en permanent världsutställning för omställningen av transportsektorn. Världsutställningen är en god plats att visa upp detta på, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth.