Tempcon Group förvärvar Erling Andersson Åkeri

Publicerad ons, 07/07/2021 - 21:09

Erling Andersson Åkeri AB, även känt som EA Åkeri, är ett logistikföretag med verksamhet i flera städer samt kontor, terminal och verkstad i Skara och med fokus på kyl- och frystransporter. Idag meddelade Tempcon Group att koncernen köper Erling Anderssons Åkeri.

EA Åkeris hemvist i Västergötland innebär att bolaget kompletterar den geografiska täckningen för Tempcon. Förutom huvudanläggningen i Skara har EA Åkeri verksamhet i Flen, Örkelljunga, Linköping och Jönköping. Erling Andersson Åkeri startade 1951 och började fokusera på kyl- och frystransporter i början av 60-talet. Verksamheten omsätter omkring 240 miljoner kronor, har 160 anställda och ett 70-tal fordon. Därutöver sysselsätter företaget ett antal underentreprenörer.

– Att ett så etablerat och välskött bolag som Erling Andersson Åkeri väljer att bli en del av vår satsning för framtiden känns naturligtvis väldigt bra och är ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger Christian Hallberg, koncernchef på Tempcon Group.

– Med sin hemvist i Västergötland är vi nu väl etablerade i en av de sista strategiska regionerna av Sverige där vi inte haft så stor täckning, samtidigt som vi får ett utökat linjenät som kompletterar vårt befintliga på ett mycket bra sätt.

Stefan Ohlmander, vd på Erling Andersson Åkeri, ser uppköpet som ett naturligt  steg i företagets utveckling.

– Vi ser saker på samma sätt och delar värderingar, vilket är en viktig grund för framtiden. Med vår placering i Skara kompletterar vi koncernens struktur samtidigt som vi själva ser stora synergieffekter med alla våra nya dotterbolag.

Verksamheten kommer att drivas vidare under samma ledning som tidigare. Stefan Ohlmander, som är tredje generationen i Erling Andersson Åkeri, kommer i samband med transaktionen även bli delägare i Tempconkoncernen. Affären är villkorad av sedvanligt godkännande från Konkurrensverket.

Erling Andersson Åkeri blir en del av Tempconkoncernen.