Tempcon förvärvar delar av GBS Trafik

Publicerad tors, 05/23/2019 - 09:17

Tempcon har, genom dotterbolaget Tempcon Stockholm AB, förvärvat delar av Bilspedition Transportörer Förvaltnings AB-ägda GBS Trafiks verksamhet i Stockholm. 

Tempcon Stockholm

Förvärvet omfattar knappt 30 medarbetare, 14 lastbilar, ett antal släpvagnar och truckar, samt tillhörande fraktuppdrag med en årsomsättning på cirka 30 miljoner kronor.

Förvärvet skedde den 15 maj i år. 

Förvärvet innebär att Tempcon även får tillgång till en ändamålsenlig terminal- och lageranläggning på cirka 1 900 kvadratmeter som kan hantera gods i temperaturzonerna torrgods, kylgods och frysvaror.


- Det här är ett strategiskt viktigt förvärv för Tempconkoncernen som innebär att vi får ett starkt fäste i Stockholm och den viktiga huvudstadsregionen, säger Benny Zakrisson, styrelseordförande i Tempcon Group till Svensk Åkeritidnings nätupplaga.

Kunduppdragen som Tempcon tar över genom förvärvet har fokus på distribution av livsmedel, frukt och grönt till Stockholmsregionen. 


- Förvärvet ger dessutom synergier med Tempcons befintliga verksamhet och de åkerier som trafikerar Stockholmsområdet, säger Benny Zakrisson. De åkerier som ingår i Tempcons nätverk får bättre möjligheter att lasta om och omexpediera tempererat gods när det gäller transporter till och från Stockholmsområdet.

GBS Trafik är helägt av Bilspedition Transportörer Förvaltnings AB, det vill säga intresseorganisationen för de åkerier som utför inrikes transporter för DB Schenker i Sverige. I april 2017 förvärvade Bilspedition Transportörer Förvaltnings AB via GBS Trafik verksamheten i CJ Transport i Stockholm av Christer Johannesson. Avsikten med förvärvet var att Bilspedition Transportörer Förvaltnings AB ville dra nytta av CJ Transports kunnande och strategiska läge i Stockholmsregionen. Nu väljer Bilspedition Transportörers Förvaltnings AB att avyttra denna verksamhet.

Tempcon har under den senaste tvåårsperioden via ett antal förvärv och genom organisk tillväxt vuxit kraftigt inom transport- och logistiktjänster för tempererat gods.

Årsomsättningen i Tempconkoncernen, med närmare 700 medarbetare, uppgår för närvarande till 1,35 miljarder kronor.