Svenska Retursystems vd slutar

Publicerad tors, 09/29/2022 - 21:05

Efter nio år på posten har Svenska Retursystems vd Anna Elgh meddelat styrelsen att hon lämnar sin tjänst. Processen med att rekrytera en ny vd har inletts.

Anna Elgh kommer att vara kvar i organisationen till dess att den nya vd:n är på plats, meddelar Svenska Retursystem i ett pressmeddelande där Anna Elgh också uttrycker stolthet och tacksamhet över vad företaget åstadkommmit under dessa nio år.

– Svenska Retursystem är ett mycket speciellt företag som lyckats behålla sin entreprenörsanda trots att bolaget haft en stark och obruten tillväxt sedan starten 1997. Företaget var då och är fortfarande en pionjär inom den cirkulära ekonomin och än idag genomsyrar hållbarhet allt vi gör. Jag känner att jag har bidragit med det jag kan för att utveckla bolaget och att det nu är dags för någon annan att ta vid, säger hon.

Svenska Retursystem driver och utvecklar livsmedelsbranschens gemensamma system för distribution av varor. Företaget har över 1 500 kunder, omkring 200 anställda och hade 2021 en omsättning på strax under 800 miljoner.

Anna Elgh lämnar posten som vd på Svenska Retursystem efter nio år. Foto: Jennifer Glans