Svensk Åkeritidning i ny kostym

Publicerad fre, 04/16/2021 - 10:50

Svensk Åkeritidning omnämns ibland som Sveriges äldsta branschtidning. När nästa nummer kommer ut till prenumeranterna om en vecka är det som en delvis ny tidning.

Sveriges Åkeriföretag, som ger ut Svensk Åkeritidning, har frågat sina förtroendevalda vad de förväntar sig och vill ha ut av sin egen branch- och medlemstidning i framtiden. Med det som ledstjärna har vi tänkt till och jobbat för att förändra tidningen. Det kommer kanske bli allra tydligast i designen, där målet varit att skapa en produkt som inspirerar till att läsa mer och bläddra vidare.

Innehållsmässigt kommer du som läst tidningen tidigare att i viss grad känna igen dig, men vi har flyttat en del fokus från allmänna snabba branschnyheter (dessa kommer i första hand att förmedlas på webben) till mer djupgående reportage, trendspaningar och ännu mer fokus på hållbarhet, teknikuveckling, politik och framtidsfrågor – med vissa inslag av mer lättsam läsning eller underhållning. Svensk Åkeritidning ska vara ett givet inslag på soffbordet eller i fikarummet för den som vill förstå samtiden, de viktigaste branschfrågorna och lyckas som företagare.

Tidningen kommer från och med nu ut med en utgivningstakt om sex nummer per år (i år blir det totalt åtta nummer då aprilnumret är nummer fyra och det återstår ett nummer i juni och tre till hösten). Prenumeranter som beställt och betalat för en årsprenumeration innan förändringen gjordes kommer att få 10 nummer ändå i övergångsfasen.

Jag hoppas förstås att du som är prenumerant uppskattar den nya versionen av Sveriges äldsta branschmagasin. Tveka inte att höra av dig med ris eller ros, eller allra helst bra tips om sånt vi borde skriva om framöver.