Sundfrakt och Delta Terminal rekryterar fastighetsutvecklare

Publicerad ons, 11/06/2019 - 22:42

Sundfraktgruppen levererar komplexa sammansatta lösningar med ett stort fokus på en hållbar utveckling för samhälle och näringsliv. Sundfraktgruppen har nu tagit ytterligare ett steg för att utveckla sådana lösningar genom Fredrik Berggren som tillträder den 1 mars 2020 som fastighetsutvecklare både för Sundfrakt och Delta Terminal.

Sundfraktgruppen består bland annat av Sundfrakt samt Delta Terminal. Tillsammans erbjuder bolagen stora möjligheter för bland andra maskin- och logistiktjänster kopplat till Sundfraktgruppens fastigheter och infrastruktur. Allt sker med fokus på en hållbar framtid.


I och med Fredriks anställning skapas en koncernövergripande roll för ett närmare och därmed starkare samarbete vilket gör att bolagen kommer kunna vara mer proaktiv och presentera smarta sammansatta lösningar till koncernens kunder samt skapa nytta för Sundfraktgruppen som helhet. Fredrik kommer arbeta med att förädla Sundfraktgruppens fastigheter i syfte att skapa bättre och mer hållbara affärer med fastigheterna som viktigt verktyg för främst Sundfrakt och Delta Terminal.


- Sundfraktgruppen är en logistikkoncern med stort fokus på hållbarhet och smarta logistiklösningar, säger Sundfrakts vd Markus Sundström. För att vi skall ha möjlighet att utveckla vårt erbjudande mot marknaden och nyttja de fastigheter vi äger på ett smart sätt så kommer Fredrik fungera i en koncernövergripande roll med stort fokus på affärsutveckling. Vi ser med spänning fram emot att ta nästa steg i våra affärer och önskar Fredrik varmt välkommen till Sundfraktsfamiljen.

Johan Stén, vd i Delta Terminal, framhåller att man succesivt har ökat sitt fastighetsbestånd i Söråker och äger idag större delen av industriområdet med tillhörande hamn och järnvägsspår, som ansluter till Ådalsbanan. 


- Marknaden är i ständig förändring och vi ser både mer sammansatta och mer intermodala transportlösningar framför oss, säger han. Fredriks roll som fastighetsutvecklare och erfarenhet av smart logistik kan hjälpa Sundfraktgruppen att erbjuda fler attraktiva logistiklösningar för regionens näringsliv.