Stormöte kickade igång arbetet med elektrifieringsstrategin

Publicerad fre, 11/13/2020 - 10:59

Energiminister Anders Ygeman drog igår igång arbetet med den nationella elektrifieringsstrategin, genom att samla omkring 150 representanter för näringslivet, myndigheter och miljöorganisationer med flera, som på olika sätt kan bidra i det fortsatta arbetet.

– Vi står inför nästa generations elektrifiering. Med elektrifieringsstrategin tar vi ett helhetsgrepp för en snabb, smart och samhällsekonomiskt effektiv elektrifiering, säger energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman. 

Mötet, som var digitalt, samlade representanter för Initiativet Fossilfritt Sverige, länsstyrelser, myndigheter, elektrifieringskommissionen, näringslivsföreträdare inom industri, energi och transport, miljöorganisationer, institut, akademi och andra berörda aktörer.

På mötet diskuterades möjligheter för klimat och näringsliv, elektrifieringens hastighet, vad som kan behöva göras inom nyckelfrågor som bland annat laddinfrastruktur, nätkapacitet, elmarknad samt hur förutsättningar kan skapas för en elektrifiering som går i takt. 

Anders Ygeman har utsett Truls Borgström till att leda strategiarbetet.