Storleverans av Mercedes-lastbilar till Samskip

Publicerad ons, 05/11/2022 - 10:01

Igår tog fraktbolaget Samskip Multimodal emot sina första nya Mercedes-Benz Actros V. Under de kommande veckorna ska totalt 90 fordon levereras, vilket gör leveransen till den största av Mercedes-lastbilar någonsin i Sverige, enligt bolaget.

Det globala, men svenskregistrerade, bolaget har gjort beställnigen hos Bilia Trucks i Södertälje och har enligt sitt pressmeddelande nu en helt svensk vagnpark. En stor del av transporterna går från Samskips egen järnvägsterminal i Duisburg till terminaler i Malmö, Helsingborg, Falköping, Nässjö och Katrineholm.

– Actros V är den mest kompletta lastbilen som finns på marknaden som klarar våra tuffa krav på TCO, ergonomi och pålitlighet. Bränsleförbrukningen är i en klass för sig, säger Samskips manager Ilze Zaula.

Bolaget uppger att man tecknat hela Mercedes-Benz Sveriges och Bilia Trucks tjänsteutbud, vilket innebär heltäckande serviceavtal som inkluderar service, reparation och slitdelar. Alla bilar är också uppkopplade via Mercedes-Benz Uptime och Bilia Trucks Fleetboard-lösning som ger körstilsanalys och färdskrivardata.

Två av de 90 bilarna som Samskip Multimodal ska ta emot den närmsta tiden.