Statsministern pratade Fair Transport hos Öhrlunds Åkeri

Publicerad mån, 04/15/2019 - 14:50

På lördagen, den 13 april, besökte statsminister Stefan Löfvén Öhrlunds Åkeri i Luleå. Under besöket berättade åkeriets vd Malin Öhrlund för statsministern om åkeriets arbete med Fair Transport och om den nylansering som skedde i förra veckan, något som Stefan Löfvén visade stort intresse för.

Stefan Löfven och Malin Öhrlund.

Vid besöket medverkade även Robert Savela, regionalt skyddsombud för Svenska Transportarbetareförbundet i Norrbotten.


Statsministerbesöket hos Öhrlunds Åkeri inleddes med att Malin Öhrlund berättade om företaget och om åkeriets verksamhet. 

- Jag och Robert Savela lyfte frågor som rör vårt område, exempelvis den allt mer bristande vinterväghållningen på både E10 men i vinter även på E4, säger Malin Öhrlund till Svensk Åkeritidning. Vi pratade om dåliga transportupphandlingar och bristande kontroll av dessa och jag fick också möjlighet att berätta för statsministern om Fair Transport. Det visade sig att Stefan Löfvén hade koll på detta och är väldigt intresserad av Fair Transport.

Under besöket tog statsministern upp framgångarna rörande mobilitetspaketet som man haft i EU-parlamentet samt även vikten av att faktiskt rösta i det kommande EU-valet. 

Efter cirka 30 minuters samtal fick statsministern en rundtur i lokalerna och han fick se både gamla och nya lastbilar, han provsatt i åkeriets Scania Nextgen R580 och var väldigt imponerad över komforten. 

Stefan Löfven hos Öhrlunds Åkeri.


Verksamhet pågår alltid under lördag förmiddag på åkeriet så statsministern fick se en omlastning av fordon samt prata med personalen på plats.
 
Efter 1,5 timme åkte statsministern och hela följet vidare mot nästa anhalt som var ett besök på Älvsbyhus och sedermera den lokala S-kongressen som hölls i Storforsen utanför Älvsbyn.

- Vi är otroligt hedrade över att få ta emot statsministern på ett företagsbesök, säger Malin Öhrlund. Även om vi inte delar samma politiska åsikter i alla frågor känns det viktigt att ta chansen att påverka. Statsministern var lyhörd och mottaglig för de problem och utmaningar vi står inför och det kändes som ett positivt och konstruktivt samtal. Jag är också väldigt glad över det mottagande som Fair Transport har fått på den absolut högsta politiska nivån, dels via statsministern men också via infrastrukturministern Tomas Eneroth. Vi har något riktigt bra på gång!