Starkt resultat för Paccar

Publicerad tors, 01/26/2023 - 17:08

Paccarkoncernen, med dotterbolagen Daf Trucks, Peterbilt och Kenworth, gjorde 2022 sitt bästa år hittills sett till intäkter. Omsättningen landade på totalt 28,8 miljarder dollar, mot 23,5 året före. Även vinsten gick upp kraftig.

– Paccars utmärkta resultat återspeglar den starka efterfrågan på Daf, Peterbilt och Kenworth nya lastbilsmodeller av högsta kvalitet över hela världen, med rekordvinster på eftermarknadsdelar och starka finansiella tjänster. Jag är mycket stolt över våra anställda och återförsäljare som har levererat enastående lastbilar och transportlösningar till våra kunder, säger Preston Feight, CEO, i ett pressmeddelande från Nordic Truckcenter.

Vinsten för hela koncernen blev totalt 3 miljarder dollar, en kraftig uppgång från 2021 års vinst som låg på knappt 1,9 miljarder dollar. Tillverkning och försäljning av tunga fordon är det största affärsområdet, men även affärsområdena Paccar Parts och Paccar Financial Services gick bra under året och ökade både omsättning och vinst.

Bolaget konstaterar i pressmeddelandet att marknaden för transporter är bra och att en åldrande lastbilsflotta driver på behovet av nya investeringar.

Daf XD, en av Paccarkoncernens framgångsrika nya modeller.