Småländska företag ska få fördelar när Sandahls blir fristående

Publicerad fre, 08/07/2020 - 17:40

Den 26 september lämnar som bekant Sandahls Goods & Parcel samarbetet med Schenker och kommer att agera på marknaden som fristående logistiktjänster. Nu går Sandahls ut med ett kundbrev där de informerar om att den provision på i genomsnitt 10 procent som bolaget betalat till Schenker, nu ska komma de småländska transportköparna, som väljer Sandahls, tillgodo.

- Vi på Sandahls kommer att sänka våra kostnader – det skall komma våra nya kunder i Småland tillgodo, framhåller Thord Sandahl, koncernchef och ägare i Sandahlsbolagen i kundbrevet.

Den 26/9 kommer Sandahls att lämna samarbetet med Schenker.
- Jag vill speciellt peka på att vi erbjuder transporter i alla viktklasser, från paket till hellaster, till alla inrikes orter. Vi är det transportföretag som leder hållbarhetsarbetet i branschen och vi erbjuder våra kunder det lägsta priset.

Thord Sandahl vill i kundbrevet också speciellt utveckla varför Sandahls kan erbjuda ett väsentligt lägre pris och vad det kan innebära för framtida kunder i Småland.

- Under sommaren har vi gått igenom storleken av den provision som vi idag betalar till Schenker, framhåller Thord Sandahl. Vi betalar i snitt 10 procent i provision på våra landsvägstransporter från Småland. När denna kostnad försvinner, kommer våra totala kostnader att minska högst väsentligt. Vi har beslutat att i Småland skall dessa minskade kostnader tillfalla de kunder som går över till oss då vi lämnar Schenker den 26 september.

Enligt Thord Sandahl innebär det att Sandahls nu radikalt kommer att rabattera priserna i sin marknadsprislista motsvarande kostnadsminskningen på sina landsvägstransporter.

- Och kunder som väljer att anlita oss direkt istället för att gå via speditör kan ta del av denna besparing, säger han. Jag tycker det är revolutionerande att kunna låta denna besparing komma kunder i Småland till godo. På så sätt bidrar vi till att stärka vår gemensamma konkurrenskraft i det småländska näringslivet. Vi talar om många miljoner per år som då kan stanna kvar i Småland och utveckla företagen här, i framtiden.