Scania och Din Bil förvärvar Bilmetro

Publicerad tis, 08/31/2021 - 13:24

Scania Sverige AB och Din Bil Sverige AB har tecknat avtal om att förvärva återförsäljaren Bilmetro AB. Scania Sverige tar över lastbilsverksamheten medan Din Bil Sverige driver personbilsaffären vidare.

Bilmetro finns i Mellansverige med verksamhet på elva orter i Gävleborg, Dalarna och Uppsala. Bilmetro är auktoriserad återförsäljare av personbilsmärkena Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Cupra och Volkswagen Transportbilar samt Scania lastbilar.

Det är ett välskött bolag som verkar i ett attraktivt område för vår affär och våra varumärken. Därför valde vi att tillsammans gå in som ägare och förvärva lastbils- respektive personbilsverksamheten var för sig, menar Scania Sveriges vd David Källsäter och Din Bil Sveriges vd Jens Wetterfors i ett pressmeddelande från Scania.

Bilmetros verksamhet, som bland annat består av försäljning, service, assistans och uthyrning, omsätter totalt cirka 3,9 miljarder kronor och har drygt 650 anställda.

– Det här är aktörer vi samarbetat med i alla år och såväl deras storlek som expertis gör att verksamheten kan fortsätta utvecklas. Bilmetros medarbetare kan fortsätta jobba som ett starkt team och driva framtidens transportlösningar för våra kunder, säger Filip Andersson, ägare av Bilmetro AB.

David Källsäter konstaterar att Scania tar över en framgångsrik verksamhet med nöjda kunder, motiverade medarbetare och en stark marknadsposition.

– Vår intention är att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med medarbetare och kunder utifrån den nuvarande basen. I detta skede är det viktigt för oss att kunderna känner sig trygga i att verksamheten på driftställena pågår i oförändrad takt och med samma energi som alltid.

Avtalet med Bilmetro undertecknades den 27 augusti. Övertagandet förväntas genomföras under fjärde kvartalet i år vid godkännande från konkurrensmyndigheter i Sverige och inom EU.

Scania Sverige tar tillsammans med Din Bil Sverige över återförsäljaren Bilmetro. Foto: Scania