Renault sålde flest lätta eldrivna transportbilar i Sverige

Publicerad tis, 01/18/2022 - 16:12

Renault stod under 2021 för 40 procent av försäljningen inom segmentet lätta eldrivna transportbilar i Sverige. Under året sålde bilmärket också nästan dubbelt så många lätta transportbilar jämfört med 2020, vilket ger en tredjeplats på den listan.

På Europamarknaden har varumärket 15,7 procent av markande för små lätta transportbilar, viket också ger en förstaplats. I Sverige var Kangoo E-tech Electric den mest sålda eldrivna modellen.

– Trots rätt tuffa utmaningar förra året har vi lyckats leverera bilar till våra kunder och vi är speciellt glada över att våra eldrivna transportbilar står för en stor del av segmentet. Intresset för eldrivet är stort bland våra företagskunder och helt i linje med många företags framtida strategier att 100 procent av transportbilarna ska vara elektrifierade, säger Thomas Holm, Sverigechef på Renault Nordic AB.

Totalt innehar Renault alltså en tredjeplats på svenska transportbilsmarknaden och har jämfört med 2020 i stort sett dubblerat sin försäljning genom en ökning på 91 procent. 

Nya Kangoo vann utmärkelsen Årets Transportbil 2022 och samtliga modeller har uppgraderats med förbättrad säkerhet, ny design, uppkoppling och specialfunktioner, sägert Thomas Holm.

Thomas Holm, Sverigechef på Renault Nordic.