Preem utser nya transportörer efter Skanol

Publicerad mån, 10/21/2019 - 08:40

Preem tecknar transportavtal med Simeon/PLM och Eliassons Åkeri med start 30 december i år. De nya avtalen har tecknats mot bakgrund av att Skanol avbryter sitt uppdrag för Preem i förtid – innan innevarande avtalsperiod har löpt ut.

Simeon

Preem tecknar två nya transportavtal för Sverige där Simeon /PLM och Eliassons Åkeri är Preems nya tankbilstransportörer av drivmedel och eldningsoljor i Öster, Väster respektive i Söder.

Hållbara transporter är en viktig fråga för Preem, således har det varit viktigt att välja transportörer som aktivt arbetar med hälsa, miljö, säkerhet och kvalitet. 


- Det känns väldigt bra att vi har lyckats upphandla och teckna avtal med två mycket bra transportörer som uppfyller samtliga våra krav, trots relativt ont om tid, säger Kenneth Olsson, logistikchef på Preem. Båda dessa transportörer har gedigen erfarenhet som kommer optimera logistiken för mer hållbara transporter för Preem.

Simeon/PLM kommer att ta över ansvaret för region Öster (Stockholm, Norrköping, Västerås och Gotland) samt region Väster (Göteborg och Karlstad). Eliassons Åkeri tar över ansvaret för region Söder (Halmstad, Helsingborg, Malmö, Karlshamn, Kalmar och Västervik).


I mitten av september rapporterade Svensk Åkeritidnings nätupplaga om att Preem och Skanol 2017 tecknade ett femårigt avtal om transporter på den svenska marknaden.
Efter noggrann utvärdering beslutade parterna att avsluta samarbetet i förtid – den 31 december 2019. Inför detta genomförde Preem under hösten i år ett nytt upphandlingsförfarande av nya transportörer för de aktuella marknadsområdena.