Postnord TPL får ny vd

Publicerad fre, 09/30/2022 - 08:17

Jonas Kolehmainen har utsetts till ny vd för Postnord TPL, ett dotterbolag till Postnord. Jonas Kolehmainen kommer närmast från Snusbolaget Norden AB /Haypp Group AB där han haft rollen som logistikchef.

Jonas har enligt Postnord en dokumenterad god förmåga inom utveckling och förändringsarbete samt en mycket god erfarenhet och kunskap inom logistikfrågor.

– Jonas har ett driv och är en kommunicerande chef som har förmåga att utveckla den verksamhet han befinner sig i. Vi är glada att hälsa Jonas Kolehmainen välkommen till Postnord och Postnord TPL, säger Mathias Krümmel, vd för Postnord Sverige.

TPL är ett tredjepartslogistikbolag som erbjuder kompletta logistiklösningar hela vägen från producent till konsument – med allt från transporttjänster och lagringstjänster och olika typer av administrativa och digitala tjänster.

– Jag känner väl till Postnords verksamhet och TPL från mina olika roller inom logistik som kund och beställare. Att nu få jobba med ett så erkänt och branschledande varumärke som Postnord och genom TPL bidra till hela affären är en positiv utmaning som jag ser fram emot, säger Jonas Kolehmainen.

Jonas Kohlemainen, ny som vd på Postnord TPL.