Postnord investerar i fem nya eldrivna distributionslastbilar

Publicerad fre, 07/02/2021 - 09:40

Postnord har beslutat att investera i fem eldrivna lastbilar från Volvo Lastvagnar Sverige. Fordonen ska användas i Stockholm och Göteborg beroende på förutsättningar kopplat till infrastruktur, laddmöjligheter och kunduppdrag.

Investeringen sker som ett led i Postnords nya fordonstrategi och utgör några av de första tyngre elfordonen i Postnords fordonsflotta som idag består av 28 procent eldrivna fordon.

– Satsningen är helt i linje med våra hållbarhetsmål och vår ambition att driva en hållbar utveckling i vår bransch. Fossilfria transporter och miljöklassificerade fordon är dessutom något som flera av våra e-handelskunder sätter stort värde på. Nya fordon innebär även en förbättrad arbetsmiljö för våra medarbetare, säger Mathias Krümmel, vd på Postnord Sverige.

Fordonen, som är av modell FL Electric, ska leasas under 8 år för att skapa flexibilitet i tester av de nya fordonen och för att Postnords ska kunna utveckla fordonsflottan utefter erfarenheten.

– Som ett rikstäckande bolag är det viktigt att fortsätta undersöka hållbara alternativ för våra framtida investeringar. Eldrivna lastbilar är mycket bra för de områden där infrastruktur med laddmöjligheter finns. På andra platser, till exempel i norra Sverige finns andra förutsättningar och då kommer vi att så långt som möjligt tanka drivmedel som HVO100, säger Mathias Krümmel.

FL Electric in action i stadsmiljö. Foto: Volvo Lastvagnar