Politikerbesök hos GN Transport

Publicerad tors, 04/11/2019 - 21:18

Vad är viktigt för transport- och logistikbranschen i Halmstad för att vi ska nå målet Sveriges bästa företagsklimat? Det var frågan för dagen då politikerna i Halmstads kommuns utskott för tillväxt och hållbarhet, KTHU, den 10 april träffade branschföreträdare på företagsbesök hos GN Transport i Halmstad.

GN Transport

GN Transport är ett transportföretag som nischat sig mot den franska marknaden med Skandinavien som bas. Företaget har två dotterbolag; GN Express och GN Logistics. Just nu bygger GN Logistics en ny logistikanläggning på 13 400 kvadratmeter och det innebär att alla verksamheterna kommer att vara samlade på Villmanstrands industriområde. 

Trafikverket och Halmstads kommun har påbörjat etapp 1 av nya södra infarten. Den nya länken ska binda samman nuvarande och planerade verksamhetsområden med hamnen, E6 och riksväg 15. För GN Transport innebär det att den nya anslutningsvägen från E6:an till väg 25 kommer att anläggas precis utanför vilket medför såväl bättre tillgänglighet och minskad miljöpåverkan. 

GN Transport


- Det är positivt att politikerna kommer på besök så att vi har en möjlighet att informera om logistik- och transportbranschen, vår verksamhet och diskutera framtida behov, säger Per-Olof Nilsson, vd i GN Transport. Vi är oerhört glada att byggnationen för södra infarten har påbörjats och att vi får den efterlängtade trafikplatsen. Det innebär att vi får ett fantastiskt läge sett utifrån ett logistiskt perspektiv.  Tillgängligheten blir mycket effektivare för samtliga besökare och dessutom sparar vi en hel del extra kilometer, som i sin tur även generar mindre utsläpp och miljöpåverkan. 


Jonas Bergman, kommunstyrelsens ordförande i Halmstad, tycker att besöket hos GN Transport var mycket givande. 


- Jag är väldigt glad över att vi har fått möjlighet att förlägga politiska möten på plats på företag i Halmstad, säger han. Hos GN Transport var det såklart extra roligt att få genomföra vårt utskottsmöte samtidigt som bygget av den mycket efterlängtade Södra infarten pågick precis utanför fönstret. Samtalet med Per-Olof Nilsson gav värdefulla nya kunskaper, där vi bland annat berörde exploateringsfrågor, kompetensförsörjning och gemensamma insatser för integration. En annan viktig effekt av dessa möten med företagare är att vi lär känna varandra och på så sätt både ökar förståelsen för framtida utmaningar och skapar möjlighet att hitta gemensamma lösningar för att utveckla Halmstad. Det är en oerhört viktig komponent i resan mot Sveriges bästa företagsklimat.