Nya DAF-lastbilarna visualiseras digitalt

Publicerad tors, 07/01/2021 - 08:39

DAF Trucks har tagit fram en app och en webbplats för virtuella upplevelser för att göra det möjligt för kunder att visualisera den nya generationens modeller XF, XG och XG+ på datorskärmar och mobila enheter. Den virtuella upplevelse använder så kallad AR-teknik (förstärkt verklighet).

I appen går varje detalj på den nya generationens XF, XG och XG+ att se med en svepning på skärmen. Med hjälp av mobiltelefonens eller surfplattans kamera kan programvaran placera lastbilen där du vill ha den. På skrivbordet, på en parkeringsplats eller till och med i ett vardagsrum. Appanvändare kan sedan undersöka lastbilen från alla håll, både på insidan och utsidan och se alla detaljer och funktioner.

Onlinemiljön som nås via virtualexperience.daf.com ska på ett trovärdigt sätt efterlikna den fysiska motsvarigheten på plats vid DAF:s upplevelsecenter i Eindhoven. Denna virtuella domän erbjuder visningar, presentationer, videor, livechatt och möjligheten att registrera sig för en virtuell körupplevelse i den nya XG och XG+. Ett besök på DAF-museet och en virtuell webbutik ingår också och fler funktioner läggs till under året. 

I hjärtat av den virtuella upplevelsen finns utställningshallen ”Start the Future”. Här kan besökare komma nära den nya generationens XF, XG och XG+ och upptäcka de nya funktionerna som av DAF beskrivs som revolutionerande.

– Den nya generationens DAF-app och den virtuella DAF-upplevelsen är en del av en omfattande digital lansering av den nya generationen lastbilar, och ledsagar samtidigt in en ny generation inom kommunikation, säger Richard Zink, marknads- och försäljningschef på DAF.

 

Här hittar du appen och webbplatsen:
virtualexperience.daf.com
Google Play:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.daf.app.ar2021
App Store:
https://apps.apple.com/us/app/new-generation-daf/id1558461306

DAF:s pplevelsecenter i Eindhoven kan nu upplevas virtuellt på en vanlig mobil enhet.