Ny vd på Berglunds åkeri

Publicerad tis, 11/10/2020 - 11:41

Berglunds Åkeri AB, med bas i Eskilstuna, får en ny vd under november månad. Johan Broberg är med sina 12 år inom Berglunds väl rotad i både företaget och i den mellansvenska regionen. I den nya vd:ns planer finns bland annat en utökning av lagerytorna.

Grattis Johan! Hur känns det här?

– Tack! Det är jätteroligt och stort att ha fått det här förtroendet och jag ser fram emot att få fortsätta utveckla företaget i min nya roll.
 
Var det självklart att ta steget till vd?

– Ja, det kändes rätt direkt. Jag har jobbat på Berglunds Åkeri sedan 2008, varav de senaste åtta åren som platschef. Det här är ett steg som vuxit fram successivt i dialog med nuvarande vd och styrelseledamot Patrik Skoog. Jag känner mig väl förberedd.
 
Hur ser planerna ut för företaget?

– Vi ska ha en fortsatt tillväxt, inte minst inom lager och logistiksegmentet. Idag har vi omkring 7 000 kvadratmeter lager inomhus och det finns långsiktiga planer på att bygga ut kapaciteten då vi ser att efterfrågan ökar.
 
Vilka styrkor ser du att Berglunds har?

– Vi har lång erfarenhet, en mycket bra daglig kontakt med våra kunder, är flexibla och håller vad vi lovar. Det är också en styrka att vi har en bredd i vårt erbjudande där vi kan sköta transporter från det minsta paketet till transporter med fjärrekipage och kranbilar. Vi erbjuder lager både inomhus och utomhus, samt 3PL-lösningar. Bredden i vårt erbjudande har varit en framgångsfaktor. Och så har vi en fantastisk personal som alltid gör sitt yttersta för att leverera det som krävs.

Hur viktigt är hållbarhet för er?

– Viktigt. I dagsläget har vi tre Scanialastbilar som körs på Etanol (ED95). Vi var tidigt ute med det och köpte in den första lastbilen redan 2011. I samarbete med vår bränsleleverantör Sekab har vi satt upp en egen tankstation här på åkeriet. 2018 utsågs vi även till bästa DHL-åkeri för vårt engagemang och våra investeringar i fordon med alternativa bränslen. Vi körde med 100 procent HVO utöver etanolen, men fick backa ett steg när reduktionsplikten infördes och tillgången på HVO försämrades här i Eskilstuna. Men vi kommer att fortsätta utvecklas och testa nya hållbara lösningar.

 Är kundernas förväntningar på hållbarhet tydligare idag än tidigare?

– Min uppfattning är att det blir alltmer tydligt bland de stora företagen i förfrågningar och att intresset ökat markant de senaste åren. Den stora utmaningen är att de hållbara alternativen är lite dyrare än de traditionella, men medvetenheten och förståelsen blir sakta bättre.

 

Om Berglunds Åkeri:
Berglunds Åkeri AB är ett familjeföretag som drivs i tredje generationen. Företaget verkar i Mellansverige och utför transporter inom fjärr, distribution och kran. De erbjuder även lagerhållning. Berglunds Åkeri har idag 60 anställda och firade 100 år under 2018.

 

Johan Broberg, vd Berglunds Åkeri