Ny vd på Abbekås

Publicerad tis, 04/09/2024 - 11:10

Håkan Landgren har utsetts till ny vd på Tempcons dotterbolag Abbekås Transport & Logistik. Han tillträder tjänsten den 22 april 2024. Thomas Wallin-Jönsson, nuvarande operativ chef, utses samtidigt till vice vd.  

Håkan Landgren har enligt information på Abbekås webbplats en gedigen bakgrund inom transportbranschen, en karriär som startade bakom ratten hos Ry Trans. Därefter har han haft ledande roller på Nowaste Logistics och Stay Fresh Sweden AB, de senaste åren som vd. Han har enligt Abbekås en stark passion för logistik och brinner för att driva verksamheter framåt med fokus på hållbarhet och kundnöjdhet.  

– Att få möjligheten att leda Abbekås Transport & Logistik är en spännande utmaning som jag ser fram emot med stor förväntan, säger Håkan Landgren. Jag fastnade för företagets starka familjära kultur och dess engagemang för hållbar utveckling. Mitt fokus kommer att vara på att fortsätta stärka och utveckla vår verksamhet, i linje med både Abbekås och Tempcon-koncernens ambitioner.

I samband med att Håkan Landgren tillträder blir Thomas Wallin-Jönsson, nuvarande operativ chef på Abbekås Transport och Logistik, vice vd på bolaget.

Christian Hallberg, koncernchef på Tempcon Group som Abbekås är en del av, ser med det nya ledarskapet fram emot en tid där innovation, hållbarhet och tillväxt står i fokus.   

Håkan Landgren, ny som vd på Abbekås Åkeri.