Ny säsong av Svenska Truckers i TV3 - hjältarna som får Sverige att rulla är tillbaka

Publicerad tors, 10/22/2020 - 15:21

TV-serien Svenska Truckers är snart tillbaka med en ny säsong. Den populära Workplace Reality-serien vann sensationellt Kristallen 2020 som Bästa Reality och var en av TV3s populäraste program under våren. Den andra säsongen med nya och gamla deltagare presenteras av Sveriges Åkeriföretag med premiär den 9 november. 

Första säsongen av Svenska Truckers blev en succé, lite otippat blev programmet ett av TV3s mest sedda program. En framgång för hela transportnäringen och alla yrkesförare. Svenska folket visade att programmet där deltagarna visar upp sin vardag med ständigt nya utmaningar lockade en storpublik. Så mycket att det blir en fortsättning. 

– De fantastiskt karismatiska karaktärerna trollband sin publik från start. Dessutom får vi följa med när de ärligt och öppenhjärtigt berättar om yrket och hanterar olika spännande situationer som de stöter på. Det är nyckeln till att Svenska Truckers är ett så spännande format, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.

Serien var bland de allra populäraste på TV3 under våren och belönades också med TV-priset Kristallen som bästa Reality-serien före många andra program med mer kända ansikten. Kompetenta yrkesmänniskor som visar att de är duktiga på sitt yrke blir ärlig och engagerande TV. 

– Rekord i ansökningar till transportprogrammen på gymnasiet, en ökad andel tjejer, och ett stort intresse för yrkesförare i TV-rutan bidrar till att förändra bilden av vår bransch i en positiv riktning säger Richard Gegö, vd på Sveriges Åkeriföretag. 

– Vi märker av ett ökat intresse och förståelse för branschens utmaningar i våra kontakter med myndigheter och medlemmar och ser fram emot en ny säsong med nya rekord.

I andra säsongen möter vi både favoriter från första säsongen men även en del nya ansikten. Kvar är bland annat generationsskiftet hos Lundmans där sonen Simon nu tar över efter pappa Erik, Anders Lundberg kör stora och tunga specialtransporter över hela landet precis som Jörgen Frykholm och specialtransporter är det som gäller även för nya deltagaren Jesper Karlsson. 

Kanske minns du Elin Klar och Tove Helgesson från första säsongen? De återkommer i rutan, medan nya ansikten som dyker upp är bland annat Louise Matsson från Nyköping och Lone Alexandersson från Finspång.  

Deltagarna presenteras löpande på www.akeri.se/svenska-truckers 
 

Tove Helgesson är en av deltagarna från säsong ett som vi nu återser i säsong två.