Ny försäljningschef på Åkerströms

Publicerad mån, 10/18/2021 - 14:16

Den 13 oktober klev Hans Åkerblom på som ny försäljningschef för Åkerströms Björbo AB som erbjuder lösningar för radiostyrning och kommunikation av industriella och mobila applikationer. Han kommer närmast från ståltillverkaren SSAB.

På SSAB har Hans Åkerblom haft en kombinerad roll som platschef och försäljningsdirektör inom området för bergförstärkningsbultar och varit baserad i Virsbo utanför Fagersta. Han har också varit ansvarig för försäljning av SSAB:s plåtprodukter i Norden och Baltikum. Hans Åkerblom är 51 år, född och uppvuxen i Falun där han bor med sin familj.

– Åkerströms befinner sig mitt inne i en mycket spännande fas inom utveckling av nya digitala lösningar som hjälper till att öka säkerheten för industrin och trots en utmanande period med pandemi har vi lyckats vinna nya affärer och förbättrat vår lönsamhet. Vi är mycket glada att Hans kommer in och med sitt sinne för affärer och relationsbyggande tar en ledande roll för att utveckla affären och bolaget vidare. Vi ser stor potential med en stark kundbas inom industri, säger Anna Stiwne, vd på Åkerströms.

– Att tillsammans med medarbetare och kunder lösa problem och förbättra säkerheten på arbetsplatser genom att erbjuda bra produkter och tjänster ligger mig varmt om hjärtat. På Åkerströms har man en lång historia att göra just detta och jag ser fram emot att få vara med att utveckla våra affärer, så att fler kunder kan få nytta av våra lösningar, säger Hans Åkerblom.

Hans Åkerblom, ny försäljningschef på Åkerströms Björbo.